Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Tarkettin iQ-lattioista

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Tarkettin iQ-lattioista

iQ – täydellinen lattiaratkaisu kaikkiin tarpeisiin

iQ on Tarkettin tunnettu muovilattia julkisiin tiloihin ja märkätiloihin. Korkealaatuisilla lattioilla on monia toiminnallisia etuja kuten kulutuksenkesto, tahransietokyky eikä vähiten joustavuus jonka ansiosta lattia on helppo asentaa. Lattia on luonnollisesti ftalaatiton ja sen VOC-päästöt ovat erittäin alhaiset. 

Valmistettu Ruotsissa

  • 1947 – Tarkett valmisti ensimmäisen homogeenisen muovilattian
  • 1979 – Tarkett valmisti ensimmäisen homogeenisen muovilattian jossa on PUR-pinta ja iQ-ominaisuudet
  • 2011 – Kaikki Ruotsin Ronnebyssä valmistetut tuotteet ovat täysin ftalaatittomia
  • Tähän päivään mennessä on iQ-lattioita asennettu yli 300 miljoonaa neliötä tuhansille asiakkaille ympäri maailman.

Ympäristö

Tarkett on jo pitkään tehnyt innovatiivista työtä kestävän kehityksen eteen. Proaktiivinen kehitystyömme on tehnyt meistä kestävän kehityksen edelläkävijöitä lattia-alalla.

Ruotsin Ronnebyssä sijaitsevalla tehtaalla, jossa iQ-lattiat valmistetaan, on myös Tarkettin muovilattioiden kierrätyslaitos. Kaikki tuotantojäte sekä noin 400 tonnia asennuksesta ylijäävää hukkamateriaalia kerätään Pohjoismaista ja kierrätetään vuosittain. Kierrätetystä materiaalista voidaan valmistaa 100 000 neliötä uutta lattiaa

Miksi Tarkettin iQ-lattia?

Joustava ja helppo asentaa
Tarkettin homogeeninen iQ-muovimatto on tunnettu siitä, että se on erittäin joustava ja helppo asentaa. Lattia on märkätilahyväksytty (VT-hyväksyntä Ruotsissa), ja se on erittäin taipuisa ja helppo nostaa ylös seinälle sekä taivuttaa esimerkiksi lattiakaivon, viemärin läpiviennin tai putkien kohdalla.

Helppo siivota
iQ-lattian kulutuskerros on polyuretaania (PUR), minkä ansiosta lattia on helppo siivota, siivouskustannukset pysyvät matalina ja siivousergonomia kevenee. Lattiat voidaan koostumuksensa ansiosta kuivakiillottaa, jolloin lattiaa ei tarvitse vahata eikä tensidipitoisia hoitoaineita tarvitse käyttää. 

Ainutlaatuinen suoja tahroja vastaan
iQ-lattioiden PUR-pintakäsittely kestää ainutlaatuisen hyvin kulutusta, tahroja ja kemikaaleja. Se antaa markkinoiden parhaan suojan tahroja ja terveydenhoidon tiloissa käytettäviä kemikaaleja vastaan.

Siivouskustannukset 92 % lattian aiheuttamista kuluista
Tutkimusten mukaan lattian siivouskustannukset ovat 10-kertaiset hankintakustannuksiin verrattuna, ja siksi yksi suurimmista kiinteistön kulueristä. Lattian käyttöikään suhteutettuna ovat hankintakustannukset vain 8 % ja siivouskustannukset peräti 92 %. 

Markkinoiden alhaisimmat elinkaarikustannukset
iQ-lattioiden ylivoimaisen suorituskyvyn ansiosta voit säästää 30 % ylläpitokuluissa, ja investointi maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa. Teemme niin kutsuttuja kokonaistaloudellisuus- eli KTA-laskelmia, jonka avulla asiakas voi punnita eri lattianpäällysteiden elinkaarikustannuksia jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Laskemme yhdessä siivoustyönjohdon kanssa projektin siivouskustannukset, ja puhdistusaineiden, sähkön ja veden kulutuksen. Olemme tehneet sadoittain KTA-laskelmia, joiden paikkansapitävyyden olemme pystyneet todentamaan. Ota yhteyttä oman alueesi myyntiedustajaan ja kysy lisää.

Päästä luovuus valloilleen hitsauslankojen kanssa

Hitsauslankoja tarvitaan liittämään mattovuodat toisiinsa. Tietyissä tiloissa kaivataan ehkä yhtenäistä vaikutelmaa, jossa lattia on 'saumaton' kokonaisuus, ja silloin voidaan käyttää monivärisiä hitsauslankoja jotka häivyttävät saumakohdat. Jos sitä vastoin haluaa, että hitsauslangat näkyvät ja antavat lattialle efektin tai kontrastin, niin väreissä on valinnan varaa.

iQ-lattioihin on saatavilla 4 mm monivärinen ja yksivärinen hitsauslanka, monissa koordinoiduissa sävyissä. Hitsauslangat ovat helppo hitsata, saumanlujuus on hyvä ja ne on helppo pitää puhtaana. 

Täydellinen väripaletti

iQ on täydellinen valinta monelle käyttöalueelle, ja designpaletista löytyy 12 kuosia ja yli 260 väriä - ajattomista klassikoista tuoreisiin trendiväreihin. iQ-mallistoista löytyy ratkaisuja kaikenlaisiin julkisiin ympäristöihin ja lattioita voi yhdistellä erikoislattioihin kuten akustoivat lattiat, turvalattiat ja ESD-lattiat.
 

 

iQ Surface

iQ Surface on uusi innovatiivinen mallisto, jossa toiminnallisuus kohtaa estetiikan. Homogeeninen muovilattia on nyt design-pinta, joka avaa suunnittelijoille ja arkkitehdeille oven uusiin mahdollisuuksiin, sillä materiaalia voi käyttää lattian ja seinän lisäksi myös kalusteiden pinnoilla.

iQ Optima

iQ Optiman ainutlaatuinen lineaarinen kuosi on ollut suunnittelijoiden suosikki jo vuodesta 1984. Se on klassinen kuosikuvio, joka on aina ajankohtainen.

Mallistossa on 64 väriä, jotka on jaettu kolmeen eri kuosiin. Original on klassinen kuosi, joka sopii useimpiin julkisten tilojen lattioihin. Mono on hillitty ja tasainen kuosi, jossa on vain vähän kontrastia, ja sopii siksi tiloihin joihin halutaan luoda rauhallinen ilmapiiri. Essence-kuosissa on intensiivinen ja kontrastinen design, joka sopii tiloihin joissa liikutaan paljon.

iQ Megalit

iQ Megalit -lattia saa ainutlaatuisen ja elegantin ilmeensä suurikuvioisista kuoseista, joihin on ammennettu innoitusta luonnon mineraaleista ja moderneista metalleista kuten kuparista ja messingistä.  24 upeaa väriä ja 2 kuosia.

iQ Granit

iQ Granit on monipuolinen ja jatkuvasti ajankohtainen. Original-kuosissa on 50 väriä – pohjoismaisia harmaan ja beigen sävyjä sekä moderneja ja voimakkaita korostusvärejä. iQ Granit Micro -kuosissa on rauhallisempi ja vähemmän intensiivinen kuvio ja 12 väriä. iQ Granit -mallistossa löytyy värikoordinoituja ratkaisuja erityistarpeisiin kuten akustoiva lattia, liukastumista ehkäiseva turvalattia ja ESD-lattia.

iQ Natural

iQ Natural -lattian pehmitinaine on kasviperäinen ja pohjautuu uusiutuviin raaka-aineisiin. Harmonisessa väriskaalassa on 24 pohjoismaista väriä ja lisäksi 11 harmaan sävyä sisältävä Grey Edition. Lattia soveltuu monentyyppisiin julkisiin tiloihin. Hitsauslangoissa on käytetty samaa luonnollista pehmitinainetta.

iQ Eminent

Kolmiulotteinen suuntavapaa design, jossa on kontrasteja. 34 väriä ja kaksi kuosikuviota. Paljon neutraaleja ja pohjoismaiseen makuun sopivia harmaan ja beigen sävyjä sekä vahvoja, sointuvia kontrastivärejä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

iQ Surface
iQ Surface avaa oven uusiin luoviin mahdollisuuksiin

Innovaatiivinen materiaali laajentaa homogeenisen muovin käyttöaluetta suunnittelun ja arkkitehtuurin alueella.

Sairaalan lattiaa siivotaan
Sairaalan lattioiden kokonaistaloudellisuus

Tutkimusten mukaan sairaalan lattian siivouskustannukset ovat 10-kertaiset hankintakustannuksiin verrattuna. Lue lisää kuinka voit vähentää siivouskustannuksia.

Muumikuvia uudessa lastensairaalassa Helsingissä
Paranemista edistävä sairaalasuunnittelu

Sairaalasuunnittelu voi vaikuttaa potilaiden mahdollisuuksiin toipua fyysisesti ja psyykkisest. Suunnittelua voidaan myös käyttää helpottamaan tilojen löytämistä sekä säästämään energiaa.

Hyvä suunnittelu auttaa hoitokodin ikääntyneitä asukkaita
Hoitokotien suunnittelu dementiaa sairastaville

Hyvä suunnittelu on dementikkojen hoitokotien suunnittelussa. Huomioi kontrastit, kuviot, pintarakenteet ja kodinomainen tyyli.

Vanhempi rouva saa tukea hoitohenkilökunnalta hoitokodissa
White Paper: Suunnittele toimintaa tukevia ympäristöjä vanhuksille ja dementikoille

Tarkett on viimeisen vuosikymmenen ajan perehtynyt vanhusten hoidon tilojen suunnitteluun ja haasteisiin. Lue tästä suosituksemme hyvien ja mukautettujen ympäristöjen luomiseen.

Aiheeseen liittyvät mallistot