iQ Surface avaa oven uusiin luoviin mahdollisuuksiin

iQ Surface avaa oven uusiin luoviin mahdollisuuksiin

iQ Surface – uuden sukupolven design-pinta

Uusi iQ Surface -mallisto on Tarkettin ja ruotsalaisen Note Design Studion luovan yhteistyön tulos. Se on mallisto, jossa yhdistyvät toiminnallisuus, väri ja muoto, ja jossa kestävän teollisen materiaalin viisi kaunista väriperhettä kutsuvat tekemään uusia tulkintoja ja perspektiivejä. iQ Surfacen myötä Tarkett lanseeraa uuden sukupolven suunnitteleman homogeenisen muovimateriaalin, jota voi käyttää lattian lisäksi seinissä ja huonekaluissa.

iQ Surface on 50 vuoden tuotematkan tehneen, miljoonien ihmisten käyttämän ja suositun materiaalin luova päämäärä. Jo vuodesta 1947 on Tarkett kehittänyt Ruotsissa iQ-mallistojen homogeenista muovia, joka on matkannut korkealaatuisesta lattiasta nykyiseen muotoonsa luovana designmateriaalina, jolla on vahva kestävän kehityksen fokus.

Toiminnallisuus kohtaa estetiikan

iQ-mallistot ovat tunnettuja niiden edistyksellisistä toiminnallisista ja teknisistä ominaisuuksistaan kuten erinomainen kulutuksen kesto, joustavuus ja kustannustehokas hoito. Siksi tuote sopii erinomaisesti julkisten tilojen projekteihin.

Vuonna 2018 Tarkett aloitti yhteistyön Note Design Studion kanssa, kun suunnittelutoimisto teki installaation Stockholm Furniture Fair'iin. Note näki iQ-mallistoissa luovia mahdollisuuksia ja näytti kuinka hyvin ne pärjäävät vertailussa muille materiaaleille.

Design-yhteistyö on nyt terävöittänyt tämän teollisen materiaalin luovaa potentiaalia edelleen, kun iQ Surfacen myötä on luotu mallisto, jonka kauneus perustuu sekä esteettiseen muotoiluun sekä toiminnallisuuteen.

Uutta luovaa ilmaisua

Monipuolisuus on A ja O suunnittelussa. Materiaalina iQ Surface avaa ilmaisullisten värien ja luovien mahdollisuuksien loputtoman maiseman – ei vain lattiaan vaan myös seinille ja huonekalujen pinnoille.

Värillisten hitsauslankojen innovatiiviseen käyttöön yhdistettynä mallistosta tulee uuden luovan ilmaisun ponnahduslauta. iQ Surface on innovaatio homogeenisen materiaalin uusiin käyttökohteisiin suunnittelun ja arkkitehtuurin alueella.

Kun kuratoimme sävyjä ja väriaiheita iQ Surfaceen, ajattelimme että mallisto toimisi materiaalina joka pukee koko tilan, ei vain lattiaa. Siinä on niin paljon mahdollisuuksia! Me Note Design Studiossa näemme, että iQ Surface on moniulotteinen materiaali, jota voi laittaa erilaisille pinnoille.

– My Degerth, Note Design Studio

Ilmaisullisten värien loputon maisema

Värien ja sävyjen yhdistäminen on ollut iQ Surfacen suunnittelutyön lähtökohta. Luonnollisena askeleena kohti modernimpaa väripalettia on Note luonut viisi teemaa, jotka perustuvat erottuviin väriperheisiin: Contrast, Rouge, Sober, Dimmed ja Vivid. Beigen eri sävyt yhdistävät uutta mallistoa, joko hienovaraisesti tai läpitunkevina korostusväreinä. 

Eri väriperheissä esiintyy vähintään kaksi väriyhdistelmää eikä yksikään kuosi tunnu monotoniselta, mikä tekee kuosien yhdistelystä helppoa.

iQ Surface on muotoiltu niin että suunnittelijan tai arkkitehdin visiossa säilyy esteettinen voima huolimatta siitä kuinka materiaalia käytetään. Vastaavalla ominaisuudella varustettua materiaalia saa etsiä markkinoilta. Juuri se tekee tästä uudesta mallistosta niin erikoisen – ja vasta sitten kun materiaali on asennettu paikoilleen, sen todellinen kauneus pääseee oikeuksiinsa.

- Per Sternegård, tuotepäällikkö, Tarkett

Kestävän kehityksen innovaatio mahdollistaa muovin kierrätyksen

Vanhat muovilattiat muodostavat valtavan potentiaalisen raaka-aineresurssin. Tähän saakka tätä resurssia ei ole voitu kierrättää muun muassa siksi, koska liiman ja tasoitejäämien erottaminen vanhoista lattioista on ollut haastavaa. Tarkett esitteli helmikuussa 2019 innovaation, joka mahdollistaa tuhansien tonnien vanhojen muovilattioiden kierrättämisen*.

Uuden tekniikan avulla voidaan puretuista homogeenisista muovilattioista puhdistaa liima- ja tasoitejäämät ja palauttaa ne tuotantoon. Niiden laatu raaka-aineena vastaa suoraan neitseellisistä raaka-aineista valmistettua lattiaa. Nyt asennettu iQ Surface-lattia- tai seinämateriaali voidaan siis ottaa takaisin ja kierrättää kun sen elinkaari päättyy. Tämä on tärkeä askel kohti fossiilitonta kiertotalous-yhteiskuntaa.

iQ Surface esiteltiin Formations-näyttelyssä, osana Milan Design Week 2019 -designtapahtumaa.

*=  2011 jälkeen valmistetuista lattioista.

Kuvagalleria

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

iQ Surface -malliston hitsauslankoja voi yhdistellä luovasti eri tavoilla
iQ Surface -malliston hitsauslankoja voi yhdistellä luovasti eri tavoilla

Lue upeita kokonaisuuksia iQ Surface -malliston ja hitsauslankojen avulla.

Kauniita pintoja 5 väriperheen yhdistelmillä
Kauniita pintoja 5 väriperheen yhdistelmillä

Tutustu iQ Surface -malliston upeisiin väriyhdistelmiin, jotka on suunniteltu yhteistyössä Note Design Studion kanssa.

Tarkettin homogeeninen iQ-lattia
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Tarkettin iQ-lattioista

iQ on Tarkettin tunnetuin homogeeninen muovimatto julkisiin tiloihin. Ftalaatiton lattia on korkealaatuinen ja monipuolisen toiminnallinen.

Aiheeseen liittyvät mallistot