Sairaalan lattioiden kokonaistaloudellisuus

Sairaalan lattioiden kokonaistaloudellisuus

Kokonaistaloudellisuus

Tutkimusten mukaan lattian siivouskustannukset ovat 10-kertaiset hankintakustannuksiin verrattuna, ja siksi yksi suurimmista kiinteistön kulueristä. Julkisen tilan lattianpäällyste vaihdetaan keskimäärin 20 vuoden välein.

3000 neliömetrin lattian siivous hoitokodissa maksaa vuosittain noin 100 000 euroa. Se tarkoittaa, että jo kahdessa vuodessa lattian siivoukseen on kulunut yhtä paljon rahaa kuin sen asentamiseen ja hankkimiseen. Lattian käyttöikään suhteutettuna hankintakustannukset ovat siis vain 8 % ja siivouskustannukset peräti 92 %. Tarkettin julkisiin tiloihin tarkoitettujen muovi- ja linoleumilattioiden kulutuskerros on polyuretaania (PUR), minkä ansiosta lattia on helppo siivota, siivouskustannukset pysyvät matalina ja siivousergonomia kevenee.

Tarkettin homogeeniset iQ-lattiat voidaan koostumuksensa ansiosta kuivakiillottaa, jolloin lattiaa ei tarvitse vahata eikä tensidipitoisia hoitoaineita tarvitse käyttää.

Kokonaistaloudellisuuslaskelma kertoo kustannukset

KTA- eli kokonaistaloudellisuus-laskelman avulla asiakas voi punnita eri lattianpäällysteiden elinkaarikustannuksia jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Laskemme yhdessä siivoustyönjohdon kanssa projektin siivouskustannukset, ja puhdistusaineiden, sähkön ja veden kulutuksen. Olemme tehneet sadoittain KTA-laskelmia, joiden paikkansapitävyyden olemme pystyneet todentamaan.

Kysy meiltä laskelmaa projektiisi, täältä löydät myynnin yhteystiedot.

Aiheeseen liittyvät mallistot