Linoleumilattiat

Linoleumilattiat

Klassiset linoleumilattiat valmistetaan uusiutuvista materiaaleista kuten pellavaöljystä sekä korkki- ja puujauhosta. Lisäksi niihin käytetään hartsia, väripigmenttejä ja juuttikangasta. 
Tarkett-linoleumilattiat ovat homogeenisiä eli ne koostuvat yhdestä kerroksesta hyvän kulutuksenkestävyyden takaamiseksi. Linoleumilattiamme ovat Joutsenmerkittyjä ja niillä on vähintään Cradle to Cradle hopeatason sertifiointi.

Tarkettin linoleumilattiat kestävät tahroja ja ovat helppohoitoisia xf²-pintakäsittelyn ansiosta. Lattiaa ei tarvitse käsitellä asentamisen yhteydessä, eikä niitä tarvitse käsitellä vahalla tai kiillotusaineilla. 
Monia eri värejä ja kuvioita. Saatavana myös akustoivana ja seinänpäällysteenä.

Mikä on linoleumi?

1860-luvulta lähtien, jolloin linoleumi keksittiin, siitä on tullut erittäin arvostettu materiaali kestävien ominaisuuksiensa ja luonnonkauneutensa ansiosta. Tarkettin linoleumilattioille on ainutlaatuista homogeenisyys, eli ne koostuvat yhdestä puhtaasta linoleumikerroksesta, joka pintakäsitellään ja asennetaan juuttikankaalle. 

Linoleumimme on valmistettu mm

  • Pellavaöljy
  • Hartsi
  • Puujauhe
  • Korkkijauhe
  • Juutti

Pikkukaupungissa Narnissa Italiassa Tarkettin linoleumilattiat on valmistettu alkuperäisen reseptin mukaan vuodesta 1898 lähtien.

Mallistot - Linoleumilattiat

Linoleumista

Uusi mattapinta ja lisää värejä

Linoleumi valmistetaan luonnollisista raaka-aineista, ja sen käyttö on vahvassa kasvussa sisustusmateriaalina sen kestävyyden ansiosta. Tarkett haluaa edistää tätä kehitystä ja lanseeraamme sen vuoksi uudelleen linoleumimallistomme.

Sisustus luonnonmateriaalilla

Lähes kaikki Tarkettin linoleumin ainesosat ovat luonnollisia raaka-aineita, jotka ovat uusiutuvia tai sellaisia, joista ei ole puutetta. Sen ansiosta linoleumimme on vastuullinen materiaali, jonka ilmastovaikutus on vähäinen.

Klassiset & modernit mallit

Linoleumi tuntuu koskettaessa luonnonmateriaalilta. Nykypäivän lattioissa näkyy sekä perinteisen että nykyaikaisen muotoilun piirteitä. Suunnittelijamme ovat luoneet kuusi linoleumimallistoa harmonisesta väripaletista, jossa on yli sata väriä.

Ympäristötyö

Linoleumilattioiden kierrätys

Asennus ja huolto

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Linoleumissa uusi mattapinta ja lisää värejä
Linoleumissa uusi mattapinta ja lisää värejä

Tarkettin linoleumlattioita on valmistettu luonnollisista raaka-aineista alkuperäisen reseptin mukaan pienessä italialaisessa Narnin kaupungissa jo vuodesta 1898.

Purettujen linoleumilattioiden kierrätys
Purettujen linoleumi- lattioiden kierrätys

Keräämme ensimmäisenä Pohjoismaissa sekä käytöstä poistettuja linoleumilattioita että linoleumilattioiden asennushukkaa käytettäväksi uusien lattioiden raaka-aineena.

Linoleumilattioiden asennushukan kierrätys
Linoleumi- lattioiden asennushukan kierrätys

Tarkett lanseeraa uuden kierrätysjärjestelmän linoleumilattioiden kierrätykseen

Vanhoista linoleumilattioista uutta raaka-ainetta
Vanhoista linoleumilattioista uutta raaka-ainetta

Linoleumi valmistetaan ilmastoneutraalisti

Linoleumilattiat päiväkodeissa, lentokentillä ja toimistoissa
Linoleumilattiat päiväkodeissa, lentokentillä ja toimistoissa

Linoleumi täytti monin tavoin nykyisten muovilattioiden roolin 1800-luvun lopusta 1970-luvulle asti. Se oli käytännöllinen kodin lattia, joka kesti roiskeita ja oli helppo siivota.

Klassiset ja modernit linoleumimallit
Klassiset ja modernit linoleumimallit

Linoleumikuoseja marmorista raitaan ja yksiväriseen.

Sisustus luonnonmateriaalilla
Sisustus luonnon- materiaalilla

Tarkettin linoleumilattiat on valmistettu luonnon parhaista raaka-aineista.