Linoleumissa uusi mattapinta ja lisää värejä

Linoleumissa uusi mattapinta ja lisää värejä

Linoleumi lattialle ja seinälle

Linoleumi valmistetaan luonnollisista raaka-aineista, ja sen käyttö on vahvassa kasvussa sisustusmateriaalina sen kestävyyden ansiosta.

Tarkett haluaa edistää tätä kehitystä ja lanseeraamme sen vuoksi uudelleen linoleumimallistomme. Kaikissa on uusi mattapinta ja uusia luonnon inspiroimia, lämpimiä värejä. 

Linoleumi valmistetaan luonnollisista ainesosista, jotka ovat joko uusiutuvia tai runsaasti saatavilla. Vastuullisuus ei kuitenkaan rajoitu pelkästään raaka-aineisiin. Tarkettin 2,0–3,2 mm:n linoleumin valmistusprosessi on ilmastoneutraali. Uudesta ympäristöselosteesta käy myös ilmi, että Tarkettin 2,5 mm:n linoleumilla on alan alhaisimmat Cradle-to-Gate -hiilidioksidipäästöt (A1–A3)*. Kaikilla mallistoilla on Joutsenmerkki ja vähintään hopeatason Cradle-to-Cradle -sertifiointi. Vuonna 2021 Tarkett pystyi tuotannon ylijäämien kierrättämisen lisäksi ottamaan vastaan myös käytöstä poistettuja linoleumilattioita ja käyttämään niitä uusien lattioiden valmistuksessa.

*Huomioitava ympäristöselosteita verrattaessa. Tuotteen raportoituun ilmastovaikutukseen vaikuttavat ympäristöselosteessa käytetyt rajaukset, oletukset ja tietokannat. Ympäristöselosteen sertifioinnin myönsi UL Environment lokakuussa 2020. Lue lisää osoitteesta www.ul.com. Lataa ympäristöseloste tästä.

Kaikissa Tarkettin linoleumimallistoissa on xf2-pintakäsittely, eli UV-kovetettu polyuretaanikerros. Pintakäsittely sulkee pinnan ja suojaa sitä lialta, naarmuilta ja kulumiselta. xf2-käsitelty lattia on erittäin helppo siivota. Se ei tarvitse kiillotusta, vahausta tai muuta kemiallista käsittelyä käyttöikänsä aikana, mikä alentaa lattian elinkaarikustannuksia ja ekologista jalanjälkeä. Tarkettin päivitetty xf2-käsittely antaa kaikille mallistoille mattapintaisen pinnan, joka vahvistaa materiaalin luonnollista tuntua.

Linoleumi lattialle ja seinälle

Originale

Originale lanseerattiin vuonna 2013 mallistona, jossa on käytetty luonnollisia väriaineita synteettisten sijaan. Myös Essenza-pintakäsittelyn ympäristötehokkuus oli parempi kuin xf2:n, joten mallisto sai ensimmäisenä maailmassa kultatason Cradle-to-Cradle -sertifioinnin.

Uudessa Originale-mallistossa on yhteensä 16 luonnon inspiroimaa väriä ja hillittyjä kuvioita. Pintakäsittelyä on päivitetty ja uusi Essenza+ luo ultramatan pinnan, joka vahvistaa Originalen luonnollisia ominaisuuksia ja ulkonäköä. Kaikki materiaalin pigmentit on valittu kultatason Cradle-to-Cradle -hyväksyntä mielessä pitäen. Originale voidaan tilata myös xf2-pintakäsittelyllä, mutta silloin sillä on hopeatason C2C-sertifiointi. 
 

Originale Essenza+

LinoWall

LinoWall on ainoa linoleumi, joka on palonkestävyytensä ansiosta hyväksytty seinämateriaaliksi. Sarja sisältää 10 väriä, jotka ovat samaa yksiväristä mallia kuin Etrusco-lattiamallisto. LinoWall-linoleumissa on xf2-pintakäsittely, joka tekee siitä kestävän ja helppohoitoisen seinämateriaalin. Mallistolla on hopeatason Cradle to Cradle -sertifiointi. 

Muut mallistot:

Veneto xf2 – Klassinen marmorikuvio. Tunnusomaisin linoleumikuvio, jossa on xf2-pintakäsittely. Kuvion ansiosta se soveltuu erityisen hyvin vilkkaisiin ympäristöihin, mutta se on myös helppo yhdistää muihin sisustusmateriaaleihin. Saatavana on 41 väriä, joista 14:ssä askeläänenvaimennus on 19 dB. Valikoima klassisia Veneto-malleja on saatavana myös Essenza+-pintakäsittelyllä xf2:n sijaan.

Style Emme – Pehmeä marmorikuvio 24 maanläheisessä värissä, joista 4 askeläänenvaimennuksella.

Style Elle – Lineaarinen kuvio luo lattiaan suuntavaikutelman. 6 väriä.

Etrusco – Yksivärinen linoleumi 16 värissä, joista 10 on saatavana myös LinoWall-versiona.

Trentino – Linoleumikuvio, jonka tehosteet luovat suunta- ja syvyysvaikutelman.  Saatavana kolme väriä.

Vakiovalikoiman lisäksi kaikkiin väreihin ja mallistoihin on mahdollista tilata erikseen 19 dB:n askeläänenvaimennus.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Vanhoista linoleumilattioista uutta raaka-ainetta
Vanhoista linoleumilattioista uutta raaka-ainetta

Linoleumi valmistetaan ilmastoneutraalisti

Linoleumilattiat päiväkodeissa, lentokentillä ja toimistoissa
Linoleumilattiat päiväkodeissa, lentokentillä ja toimistoissa

Linoleumi täytti monin tavoin nykyisten muovilattioiden roolin 1800-luvun lopusta 1970-luvulle asti. Se oli käytännöllinen kodin lattia, joka kesti roiskeita ja oli helppo siivota.

Klassiset ja modernit linoleumimallit
Klassiset ja modernit linoleumimallit

Linoleumikuoseja marmorista raitaan ja yksiväriseen.

Sisustus luonnonmateriaalilla
Sisustus luonnon- materiaalilla

Tarkettin linoleumilattiat on valmistettu luonnon parhaista raaka-aineista.

Aiheeseen liittyvät mallistot