Linoleumilattioiden asennushukan kierrätys

Linoleumi- lattioiden asennushukan kierrätys

Restart

ReStart Linoleumi

Tarkett lanseeraa uuden kierrätysjärjestelmän linoleumilattioiden kierrätykseen

Keräämme ensimmäisenä Pohjoismaissa sekä käytöstä poistettuja linoleumilattioita että linoleumilattioiden asennushukkaa käytettäväksi uusien lattioiden raaka-aineena. Italian tehtaallamme on kehitetty tekniikka tuotannossa syntyvän ylijäämän sekä asennushukan kierrättämiseksi. Materiaali jauhetaan ja juuttipohja erotellaan ja käytetään paikallisesti polttoaineena. Loput materiaalista käytetään raaka-aineena uusissa lattioissa, joissa ne korvaavat neitseellisen raaka-aineen. Tällä hetkellä myynnissä olevan linoleumin lisäksi pystymme vastaanottamaan ja kierrättämään myös vanhempia Tarkettin linoleumilattioita.

Jokainen kierrätettävä asennushukkakilo vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 2,3 kg. Keräys tapahtuu Tarkettin ReStart®-ohjelman puitteissa ja koskee kaikkia Tarkettin linoleumilattioita. 

Miten se toimii?

Tarkettin linoleumilattioiden asennushukka kerätään valkoisiin suursäkkeihin ja noudetaan kuljetettavaksi Ronnebyn tehtaallemme, jossa se punnitaan ja pakataan. Keräys koskee asennushukkaa sekä kompakteista lattioista että akustiikkapohjaisista lattioista. Materiaali lähetetään sitten linoleumitehtaallemme Italian Narniin, jossa se työstetään palautettavaksi tuotantoon. Tarkett ReStart® on maksuton palvelu asiakkaille, kunhan kohteeseen on menossa uutta Tarkett-materiaalia. Me vastaamme keräilysäkeistä, noudoista ja kuljetuksista.

Mitä me keräämme?

 • Tarkettin kaikentyyppisten linoleumilattioiden asennushukka ja puretut lattiat valmistusvuodesta riippumatta (myös Tarkettin akustiikka- ja ESD-linoleumi).
 • Älä sekoita samaan säkkiin eri värejä/viitteitä. Kun purettavana on useita värejä, jokainen niistä voidaan laittaa erikseen pienempiin läpinäkyviin ReStart-pusseihin, jotka laitetaan valkoiseen suursäkkiin.

Mitä me emme kerää?

 • Vanhat puretut linoleumilattiat – valmistajasta riippumatta
 • Muiden valmistajien asennushukka
 • Muut lattiatyypit
 • Veitsenterät, sulatelanka, päätysuojat, pakkausmateriaalit ja muu jäte

Miten toimin?

 • Jos tarvitset lisätietoja ReStart-järjestelmästä, ota yhteyttä Tarkettin myyntiedustajaan tai asiakaspalveluun.
 • Tilaa metallijalusta (tuotenro 1250995) ja erityiset valkoiset suursäkit (tuotenro 1250998) Tarkettin asiakaspalvelusta (puhelin: 09 4257 9099). 
 • Kompakti linoleumi ja linoleumi, jossa on akustoiva pohja, on lajiteltava erillisiin säkkeihin. Eri värit on myös lajiteltava erikseen. Otamme vastaan vain Tarkettin linoleumilattioiden asennushukkaa.
 • Jotta värit eivät sekoittuisi suursäkissä, voit käyttää eri väreille pienempiä pusseja. Nämä pussit voi sitten laittaa valkoiseen suursäkkiin.
 • Aseta säkki keräyksen yhteydessä tavalliselle kuormalavalle. Käytä mielellään metallijalustaa, jotta pussi pysyy pystyssä. Kun säkki on täynnä, sido säkki ylhäältä kiinni (jotta sitä ei käytetä yleisjätesäkkinä). 
 • Kun linoleumijätesäkit ovat täynnä, ota yhteyttä Tarkett asiakaspalveluun, niin säkit noudetaan maksutta, 09 4257 9099. 
 • Se on kiinnitettävä kolliin (aseta se säkissä olevaan muovitaskuun tai teippaa tiukasti).
 • Metallijalusta voidaan jättää paikalleen, kun lava/säkki palautetaan Tarkettille. Voit myös säilyttää sen ja käyttää sitä uudelleen.
 • Suursäkit kuljetetaan varastoinnin kautta Tarkettille Ronnebyhyn Ruotsiin. Ne punnitaan ja lastataan uudelleen kuljetuksen tehostamiseksi linoleumitehtaallemme Narniin, Italiaan.
 • Jäte jauhetaan ja juuttipohja erotetaan ja käytetään paikallisesti polttoaineena. Loput materiaalista sekoitetaan uusiin raaka-aineisiin uusien lattioiden valmistamiseksi. 
 • Jokainen kierrätettävä hukkamateriaalikilo kilo vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 2,3 kg.
 • Jos haluat tilata uusia säkkejä tai telineitä, ota yhteyttä Tarkettin asiakaspalveluun. 

Yhteystiedot

Lisätietoa linoleumin asennushukan ReStart-kierrätyksestä saat Tarkettin edustajalta.
Lisätietoja kierrätyksen päästölaskelmista:

Dag Duberg, pohjoismainen kestävän kehityksen päällikkö: +46 70 300 19 12dag.duberg@tarkett.com.

Janne Lauronen, myyntijohtaja, projektimyynti: +358 40 074 2296, janne.lauronen@tarkett.com.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kierrätys – maapallon luonnonvarojen säästäminen
Muovin, linoleumin ja tekstiililattioiden kierrätys

Tarkettilla ei enää puhuta tuotteiden elinkaaren päättymisestä vaan käytön päättymisestä. Muutamme aiemmin jätteenä pidetyn materiaalin raaka-aineiksi ja uusiksi innovatiivisiksi tuotteiksi.

Purettujen linoleumilattioiden kierrätys
Purettujen linoleumi- lattioiden kierrätys

Keräämme ensimmäisenä Pohjoismaissa sekä käytöstä poistettuja linoleumilattioita että linoleumilattioiden asennushukkaa käytettäväksi uusien lattioiden raaka-aineena.