Luonnonmateriaaleista valmistettu linoleumi

Sisustus luonnon- materiaalilla

Linoleumilattiat

Lähes kaikki Tarkettin linoleumin ainesosat ovat luonnollisia raaka-aineita, jotka ovat uusiutuvia tai sellaisia, joista ei ole puutetta. Sen ansiosta linoleumimme on vastuullinen materiaali, jonka ilmastovaikutus on vähäinen.

Tarkettin linoleumilattioille on ainutlaatuista homogeenisyys, eli ne koostuvat yhdestä puhtaasta linoleumikerroksesta, joka pintakäsitellään ja asennetaan juuttikankaalle. Puhdas materiaali on helppo kierrättää. xf2-pintakäsittely tekee linoleumilattiasta yhtä kestävän kuin vinyylilattiasta. Tarkettin valmistusresepti sisältää myös korkkijauhetta, joka tekee lattiasta erityisen joustavan ja helpottaa asennusta.

Lähes kaikki Tarkettin linoleumin ainesosat ovat luonnollisia raaka-aineita,

Pellavaöljy
Pellavaöljyä saadaan pellavaviljasta, joka korjataan noin sadan päivän kuluttua kylvöstä. Se lasketaan sen vuoksi uusiutuvaksi raaka-aineeksi. Tarkett hankkii pellavaa tietyiltä luomuviljelijöiltä, ja öljy puristetaan paikallisesti lähellä Italian Narnissa sijaitsevaa tuotantolaitosta.

Hartsi
Hartsi on havupuista saatavaa pihkaa, joka tarjoaa sekä toimivuutta että antibakteerisia ominaisuuksia linoleumiin. Pihka otetaan varovasti talteen puuta vahingoittamatta.

Puujauhe
Puujauhe tekee tuotteesta kevyen ja kulutusta kestävän. Tarkettin puujauhe valmistetaan FSC- ja 
PEFC-sertifioidusta materiaalista ja hukkamateriaalista.

Korkkijauhe
Korkkijauhe lisää joustavuutta. Korkkijauhe on peräisin korkkitammen kaarnasta, ja sitä voidaan kerätä yhä uudelleen puuta vahingoittamatta.

Kalsiumkarbonaatti
Kalsiumkarbonaatti on täyteaine, joka tekee linoleumista vakaan ja kestävän. Se on luonnollinen suola,  
joita on runsaasti saatavilla. Tarkett ostaa kalsiumkarbonaattia paikallisesti Italiasta.

Juutti
Kasvikuiduista valmistettu juuttikangas tekee pohjasta vakaan, kompaktin ja kestävän.

Pigmentti
Pigmentti luo tuotteen värin. Pigmentit ovat synteettisiä tai luonnollisia mallistosta riippuen. Ne on kuitenkin aina valittu huolella, jotta niiden ympäristövaikutus olisi mahdollisimman pieni.

Linoleumijauhe
Linoleumijauhe on kierrätettyä tuotannon ja asennuksen ylijäämää, joka on kerätty talteen ja jauhettu. Noin 10 prosenttia linoleumilattioistamme on kierrätettyä linoleumia. 

Pintakäsittely
Tarkettin linoleumissa on vedenpitävä xf2-pintakäsittely, joka on uusittu äskettäin mattapintaiseksi ja luonnollisemman näköisemmäksi. Originale- ja Veneto-mallistoihin on saatavana myös akryylipohjainen Essenza+-pintakäsittely, joka on entistäkin kestävämpi. 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Linoleumissa uusi mattapinta ja lisää värejä
Linoleumissa uusi mattapinta ja lisää värejä

Tarkettin linoleumlattioita on valmistettu luonnollisista raaka-aineista alkuperäisen reseptin mukaan pienessä italialaisessa Narnin kaupungissa jo vuodesta 1898.

Vanhoista linoleumilattioista uutta raaka-ainetta
Vanhoista linoleumilattioista uutta raaka-ainetta

Linoleumi valmistetaan ilmastoneutraalisti

Linoleumilattiat päiväkodeissa, lentokentillä ja toimistoissa
Linoleumilattiat päiväkodeissa, lentokentillä ja toimistoissa

Linoleumi täytti monin tavoin nykyisten muovilattioiden roolin 1800-luvun lopusta 1970-luvulle asti. Se oli käytännöllinen kodin lattia, joka kesti roiskeita ja oli helppo siivota.

Klassiset ja modernit linoleumimallit
Klassiset ja modernit linoleumimallit

Linoleumikuoseja marmorista raitaan ja yksiväriseen.

Aiheeseen liittyvät mallistot