Bokion uusi toimisto Avenynilla Göteborgissa | Sturefors-naapurusto

Bokion uusi toimisto Avenynilla Göteborgissa | Sturefors-naapurusto

2020 | Göteborg, Ruotsi

Kuvagalleria

Klassinen ruutuparketti pääsee oikeuksiinsa upean valon ansiosta Avenyn-kadun varrella.

Sturefors-kortteli on osa Mid Avenueta, kiinteistöyhtiö Wallenstamin suursatsausta Göteborgin ydinkeskustassa. Mid Avenue koostuu neljästä korttelista korkean profiilin ostos-, kulttuuri- ja toimistotiloja kaupungin pääkadun varrella. Stureforsin toimistotiloissa toimii kirjanpitopalvelu Bokio, jonka kerroksen piirsi arkkitehtitoimisto GAJD. Uuden toimitilan sitoo klassiseen tyyliin Tarkett Noble Oak Manhattan -puulattia. 

Sturefors-toimistokorttelin runsaat ikkunat tuovat sisään paljon luonnonvaloa, ja niistä näkee kaupungin maisemia. Valoisuuden vuoksi Tarkett Noble Oak Manhattan -parketti on erityisen hyvä valinta. Kaikki tämän eksklusiivisen lattian tuotantoprosessissa tähtää siihen, että materiaali näyttää upealta huoneen valaistuksessa. 

Noble on hollantilainen klassinen ruutukuosi, jota on käytetty jo 1600-luvulta lähtien, mutta joka nousi erityiseen suosioon 1950-luvulla. Tarkettin versio on saatavilla valkoisen, mustan tai tummanruskean sävyissä. Puusauvat on valittu siten, että ne muodostavat eloisan mutta rauhallisen ilmeen. Se tarkoittaa, että niissä näkyy puun luonnollinen vaihtelu, mutta ilman oksankohtia. Pehmeä harjaus puun syiden suuntaisesti antaa lattialle hennon struktuurin. Lattia on käsitelty lopuksi matalla öljyvahalla, joka suojaa puuta peittämättä sen luonnollista kauneutta. Lopputulos on tyylikäs ja perinteinen, mutta nykyaikaan sopiva. Tämä lattia Stureforsin valaistusolosuhteissa luo huoneeseen miellyttävän tunteen liikkeestä sekä eloisuutta, joka ei kuitenkaan ole koskaan häiritsevää. 

Bokion toimitilat koostuvat kahdesta ja puolesta kerroksesta ja kattoterassista. Lattia on osittain betonia ja loput 800 neliömetriä ovat Noble Oak Manhattan -puulattiaa. Kuten aina, kun on kyse monimutkaisemmista parkettikuoseista, kuosi on sommiteltava huolellisesti. Lattian on asentanut Randéns mattor. 

Aiheeseen liittyvät mallistot

Tietoa

Klassinen ruutuparketti pääsee oikeuksiinsa upean valon ansiosta Avenyn-kadun varrella.

Suunnittelija

GAJD

Urakoitsija

Billström Riemer Andersson Bygg AB/Randéns mattor

Rakennuttaja

Wallenstams

Segmentti

Kategoriat