Dalarna Science Park

Dalarna Science Park

2020 | Borlänge, Ruotsi

Kuvagalleria

Avoin toimistotila ja fiksut akustiikkaratkaisut Dalarna Science Parkille 

Dalarna Science Park edistää innovaatiota ja liiketoiminnan kehittämistä Taalainmaalla luomalla esimerkiksi kokous- ja työtiloja. Organisaation viimeisin hanke on 30 työpistettä sisältävä coworking-tila, joka on paikallisen Mondo-arkkitehtitoimiston suunnittelema. Tilalle asetetut akustiset ja esteettiset vaatimukset johtivat siihen, että sinne valittiin Desso Metallic Shades -tekstiililattia

Dalarna Science Parkilla on toimistokonsepti, jonka puitteissa yritys tarjoaa erilaisia toimitiloja kasvaville yrityksille. Dalarna Science Park pyrkii kehittymään yritysten mukana heti alusta lähtien ensimmäisten työpöytien vuokraamisesta aina muutamien huoneiden, sitten oman siiven ja lopulta ehkä kokonaisen rakennuksen vuokraamiseen. Dalarna Science Parksin tavoitteena on, että samassa huoneessa, rakennuksessa tai alueella toimivat yritykset voisivat saada synergiaetuja.

Arkkitehti kertoo:

Innovaatiopuiston tilat on jaettu tasoihin koon ja toiminnan mukaan. Tämä ensimmäinen konsepti kulkee nimellä Workplace Open ja koostuu avoimesta työtilasta ja hiljaisista huoneista. Se on rakennettu vanhempaan rakennukseen, jossa oli aiemmin perinteisiä toimistotiloja, joissa oli yksittäisiä toimistohuoneita ja pimeää keskiosassa. 

Halusimme luoda toimistotilan, joka tuntuu ilmavalta ja avoimelta, mutta jossa työskentelevät eivät häiriinny ohi kulkevista ihmisistä. Akustiikka aiheuttaa aina haasteita toimistoympäristössä, etenkin jaetuissa tiloissa, joissa toimii eri tavalla kokouksiin ja keskusteluihin suhtautuvia yrityksiä. 

Ratkaisuna on yhdistelmä pohjapiirrosta, materiaalivalintoja ja hiljaisia huoneita. Tilaan sijoitettiin viistosti sen poikki kulkeva reitti ovelta ovelle. Kulkuväylän varrelle sijoitettiin pienen mökin muotoisia hiljaisia huoneita, jotka toimivat myös tilanjakajina kulkuväylän ja toimistotilojen välillä kummallakin puolella. Konseptin innoituksena toimi Broadway, eli katu, joka kulkee poikittain ruutukaavan keskellä. Lattiaksi valittiin Desso Metallic Shades -tekstiililattia. Kulkuväylä merkittiin vaaleammalla kuparinvärisellä sävyllä, kun taas toimistotilojen ja mökkien lattia on tummempi.

Suunnitelmassa oli visuaalinen profiili, joka koostui puulajista, väristä ja metallista: koivu, valkoinen ja kupari. Tekstiililattian metallinhohto toistuu mökkien jalustoissa ja wc-tilojen graniittikalusteissa, jotka tuovat mieleen corten-teräksen eli ruostuneen teräksen. Se luo myös yhteyden Borlängeen teollisuuskaupunkina ja alueen terästeollisuuteen. 

- Mikael Ågren, arkkitehti, Mondo

Aiheeseen liittyvät mallistot

Tietoa

Dalarna Science Park edistää innovaatiota ja liiketoiminnan kehittämistä Taalainmaalla luomalla esimerkiksi kokous- ja työtiloja.

Suunnittelija

Mondo

Segmentti

Kategoriat