Suomen ilmastoon suunnitellut parkettilattiat

Suomen ilmastoon suunnitellut parkettilattiat

Puu on luonnonmateriaali, johon eri vuodenajat vaikuttavat

Suomessa lämpötila ja ilmankosteus vaihtelevat paljon eri vuoden aikoina. Talvella asuntoja lämmitetään ja sisäilma kuivuu, jolloin puun kuidut supistuvat ja puuaines kutistuu. Kun ilma lämpenee keväällä ja kesällä, ilmankosteus kasvaa, ja puu laajenee. Tämä voi aiheuttaa parketissa rakoja ja halkeamia. Puu on luonnonmateriaali, joka kutistuu ja turpoaa lämpötilan ja kosteuden mukaan. Olemme huomioineet tämän parketin valmistusprosessissa.

Tarkettin parketit soveltuvat erityisen hyvin käytettäväksi Suomen ilmasto-olosuhteissa. Ensinnäkin käytämme valmistuksessa pitkää kuivausprosessia, jolla minimoidaan 'eläminen' ja liike valmiissa lattiassa. Toiseksi lattian kolmikerrosrakenne minimoi luonnollisen liikkeen ja tekee lattiasta vakaan. Tarkettin parketit eivät ole vain kauniin näköisiä. Ne on myös valmistettu niin, että kestävät kauan ongelmitta Suomen ilmastossa.

 

Niissä maissa, joissa talvet ovat leudompia, ei lattioiden tarvitse kestää yhtä suuria sisäilman vaihteluja. Tämä kannattaa huomioida parketin valinnassa.