Kulissien takana: iQ Surface

Kulissien takana: iQ Surface

Kestävä, joustava ja inspiroiva - Tarkettin homogeeninen muovilattia on todellinen design-materiaali, joka tuo aivan uusia mahdollisuuksia suunnitteluun ja arkkitehtuuriin. Mallisto haastaa vakiintuneita ideoita ja suunnitteluratkaisuja tarjoamalla luovan monipuolisen materiaalin arkkitehtien ja suunnittelijoiden käyttöön. Tämä on tarina Tarkettin iQ Surfacesta sekä upeasta Formations-installaatiosta.

iQ Surfacen tarina

Tarkettin uusi iQ Surface -designmalliston on suunniteltu yhteistyössä ruotsalaisen Note Design Studion kanssa. Malliston värimaailma on laaja, aina luonnollisista sävyistä moderniin väriskaalaan ja aksenttiväreihin. Viisi väripalettia mahdollistavat raikkaan design-perspektiivin, eikä yksikään kuosi ole tylsä. Eri kuoseja ja väriperheitä yhdistelemällä voi luoda innovatiivisia pintoja ja tiloja. Värikkäitä hitsauslankoja luovasti käyttämällä saadaan aikaan kiinnostavia kontrasteja, joilla perinteinen materiaali saa uusia ulottuvuuksia. Tuote ei ole ainoastaan homogeeninen muovilattia, vaan materiaalin avulla voi sisustaa kokonaisen tilan. Materiaali antaa uusia mahdollisuuksia arkkitehtuuriin ja muotoiluun.

Malliston alkuperä

iQ Surface on luovan ja ennakkoluulottoman luomistyön tulos, Tarkettin suunnittelijoiden ja tukholmalaisen Note Design Studion huikean yhteistyön lopputulema. Muovilattioiden uusi sukupolvi on syntynyt, ja tuote on nostettu arvostettujen pintamateriaalien joukkoon. 

Tarkett iQ Surface on yli 50 vuotta käytössä olleen lattiamateriaalin uusi luova versio. Käyttöominaisuuksiltaan ylivertaisen materiaalin potentiaali on jalostettu huippuunsa, ja tuotteen esteettisyys on nostettu samalla tasolle kuin toiminnallisuus.

Tarkettin homogeeninen muovilattia on monipuolinen materiaali suunnittelijalle, ja tuotteen potentiaalin ymmärtää kun koskee sen upeaa pintaa. Tämän näkemyksen voivat jakaa yhtä lailla arkkitehdit, jotka määrittelevät Tarkettin homogeenistä muovilattiaa kohteisiin, tuotetta valmistavat työntekijät Tarkettin tehtaalla Ruotsin Ronnebyssä kuin myös ne, jotka asentavat tuotetta lattiaan ja muihin pintoihin ympäri maailman.

iQ Surface on teollinen menestystarina. Lattia on teknisesti edistyksellinen, joustava asentaa, ftalaatiton, äärimmäisen helppohoitoinen ja kestävää kehitystä edistävä. Toiminnallisten ominaisuuksien rinnalle on noussut esteettinen laatu, joka avaa äärettömästi mahdollisuuksia suunnittelijalle ja arkkitehdille. Tarkettin homogeenisen muovilattian kauneus piilee siinä, että suorituskyky ja visuaalisuus on mahdollista yhdistää aivan uudella tavalla.

Mallisto sulkee kiertotalouden ympyrän

Tarkett on monikansallinen yhtiö, jonka yritys- ja ympäristövastuun sekä sosiaalisen vastuun sisältävä ajattelutapa ulottuu yrityksen liiketoiminnan tavoitteista aina tuotantolaitoksiin sekä tuotteidemme asentajiin.

Tarkett pyrkii sitomaan tuotteensa, työtapansa ja käytäntönsä mottoonsa: Doing Good. Together.

Olemme sitoutuneet palvelemaan asiakkaitamme innovaatiokykyjemme ja pitkän tähtäimen kestävän kehityksen sitoumuksen ja pyrkimysten avulla. Olemme vakuuttuneita, että toimintamallit pitää nopeasti vaihtaa sellaisiin, joilla säilytämme maailman ehtyvät luonnonvarat ja pääoman. Me kutsumme sidosryhmämme mukaan pyrkimyksiimme kehittää kiertotaloutta. Kaikki yhdessä.

- Fabrice Barthélemy, Chief Executive Officer of Tarkett

Kaikki Tarkettin valmistamien tuotteiden 'materiaaliterveys' arvioidaan säännöllisesti Cradle to Cradle® -periaatteiden mukaisesti. Tämän toistuvan prosessin aikana materiaalin koostumuksia optimoidaan kohti päämääräämme tuottaa kiertotalouden materiaaleja.

Kestävän kehityksen ajatusta ja käytäntöä tukemaan on Tarkett kehittänyt ReStart-talteenotto-ohjelman. Lattianasentajat ottavat työmaalla talteen asennushukkamateriaalin, ja se kerätään kierrätettäväksi Ruotsin tehtaallamme. 

Tarkett kierrättää nyt myös käytöstä poistettuja (vuoden 2011 jälkeen asennettuja) homogeenisia lattioita, jotka voidaan palauttaa kiertoon. Suuri askel eteenpäin kohti teollisuudenalaa, jossa kaikki toimijat  pyrkivät kohti todellista tuotteen elinkaaren suljettua kiertoa.” Jopa vuosikymmenien käytön jälkeen, Tarkett pystyy täysin kierrättämään iQ Surface -lattian takaisin tuotantoon ja valmistamaan siitä uutta korkealaatuista homogeenista muovilattiaa.

iQ Surface - kaunis ja toiminnallinen

Homogeeniset iQ-lattiat ovat suunnittelijoiden suosikkeja, koska niissä yhdistyy toiminnallisuus ja estetiikka. Tämä pätee myös iQ Surface -mallistoon, joka nostaa materiaalin mahdollisuudet aivan uudelle tasolle. On tärkeää aina tiedostaa, että kauniin lattian tulee myös toimia moitteettomasti monissa eri ympäristöissä kuten sairaalan käytävällä, koulun luokkahuoneessa tai vanhusten hoitokodissa.

"Meille tämä mielikuva iQ Surfacen monista käyttötarkoituksista auttoi paljon lopullisien värien valinnassa. Materiaalia käytetään tiloissa, joissa lattian ja seinien värit merkittävästi edistävät hyvinvointia ja tilan kokemista. Kouluja tai sairaanhoidon tiloja määrittelevä suunnittelija tai arkkitehti voi nyt ilmaista ja projisoida positiivista tunnetta tilan suunnittelussa. Se on todella kaunis mahdollisuus", sanoo Charlotte Ackemar.

”Teknisestä näkökulmasta iQ Surface kuuluu aivan erityiseen tuoteryhmään. Mallisto antaa suunnittelijoille ja arkkitehdeille mahdollisuuden luoda toivomansa visio käyttäen tuotetta joka myös kestää erittäin kovaa käyttöä. Vastaavia, yhtä laajojen käyttömahdollisuuksien tuotteita, ei ole montaa markkinoilla. Tarkettin uusin mallisto on siksi niin ainutlaatuinen ja sen todellinen kauneus korostuu, kun se on asennettuna”, Per Sternegård, tuotepäällikkö Tarkett.

"Teknisesti mikään ei ole muuttunut. Tarkettin tuotteiden valmistusprosessi on upea. Me työskentelimme läheisesti teknisen henkilökunnan kanssa, jotta pystyimme hahmottamaan luovan työmme rajat suhteessa materiaalin ominaisuuksiin" kertoo Noten Charlotte Ackemar. 

Aivan uusi perspektiivi designiin

Vähän aikaa sitten Note Design Studio sai suunnittelukokoukseensa 4 x 4 cm -kokoisia Tarkettin muovilattian paloja. Pala vuosikymmeniä käytössä ollutta 'palapeliä', puuttuva linkki yhden kestävimmistä lattiamateriaaleista ja niitä sunnittelevien yksilöiden välillä.

Keskustelut tuotteen teknisistä ja esteettisistä ominaisuuksista johtivat iQ Surfaceen. Jokaisessa väriryhmässä on neutraali perussävy, mikä tekee siitä täydellisen sisustussuunnitteluun. Jokainen sävy voidaan helposti yhdistää muihin väriperheisiin. Koska tuote on vain 2 mm paksuinen, se myös voidaan helposti taivuttaa eri muotoihin. iQ Surface ei ole vain lattia, ajattele sitä monimuotoisena koristeellisena design-ratkaisuna.

Yksi suurimmista haasteista tässä yhteistyössä oli saada ihmiset kääntämään katseensa ylös lattiasta. Tarkett ei ikinä ole ollut vain lattiayritys - katso ylös, katso ympärillesi, haasta materiaali ja anna sen haastaa sinut.

- Florian Bougault, EMEA art director, Tarkett

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

iQ Surface
iQ Surface avaa oven uusiin luoviin mahdollisuuksiin

Innovaatiivinen materiaali laajentaa homogeenisen muovin käyttöaluetta suunnittelun ja arkkitehtuurin alueella.

iQ Surface -malliston hitsauslankoja voi yhdistellä luovasti eri tavoilla
iQ Surface -malliston hitsauslankoja voi yhdistellä luovasti eri tavoilla

Lue upeita kokonaisuuksia iQ Surface -malliston ja hitsauslankojen avulla.