iQ Loop

Kierrätys-materiaalin hyödyntäminen tuotteissa

Kierrätysmateriaaleilla suunnittelua

Se, miltä materiaali näyttää ja tuntuu, on osa sen kestävyyttä. Ihmisten kyky ja halu käyttää materiaalia pitkään on tärkeää. Kun Note (design studio) aloitti malliston suunnittelun, tehtävä oli selvä: materiaalin on sisällettävä maksimaalinen määrä kierrätettyä raaka-ainetta ja sen täytyy olla valmistettavissa kaikista iQ-sarjan lattioista, väristä riippumatta. Sekoittamalla kaikki värit saadaan harmaa. 

Työskentelemme mielellämme värikkäästi, ja käytämme harmaata yleensä materiaaleissa, joissa väri esiintyy luonnollisesti, joten tuntui aluksi rajoittavalta työskennellä pelkästään harmaan kanssa. Mutta tiukat kriteerit osoittautuivat pian luovaksi voimavaraksi, pystyimme syventyä ja työskennellä keskittyneesti mutta laajasti harmaan sävyjen parissa. Tämä projekti on meille erittäin erityinen, sillä projektin tulos on enemmän kuin vain tuote, se on kestävän kehityksen mukainen useiden vaiheiden kautta.  
Charlotte Ackemar, tuotemuotoilija Note (design studio) 
iQ Loop

Tutkimustyössään Note (design studio):n tiimi huomasi, että harmaa sisustus voi tuntua hyvin vakaalta ja turvalliselta. He halusivat löytää tämän tunteen ja samalla näyttää harmaan rikkauden. Heidän oli kuitenkin löydettävä kuvio, joka erosi huomattavasti olemassa olevista iQ-kokoelmista, jotka tarjoavat jo harmaita sävyjä. 

iQ Loop on läpinäkyvä tuote sekä valmistuksessa että sisällössään. Note haluaa heijastaa tätä suunnittelussa läpinäkyvällä elementillä, joka osoittaa, miten materiaali on rakennettu. Kuviot syntyvät valmistusprosessissa ja luovat syvän vaikutelman, 3D-efektin, joka saa materiaalin muistuttamaan korkkia. Läpinäkyvä efekti saa myös lattian eloon erilaisissa valaistusolosuhteissa. 

Mallisto koostuu seitsemästä harmaasta sävystä, joita voi helposti yhdistää muihin väreihin. Nimeäminen poikkeaa assosiaationimistä, kuten pulunharmaa, puuhiili ja laventeli. Sen sijaan tuotteiden nimet kertovat, onko kyseessä lämmin, kylmä vai neutraali harmaa. Näin mallistosta tulee enemmän työkalu sisustajille ja arkkitehdeille, jotka tarvitsevat täsmälleen sen sävyn, joka harmonisoi muun sisustuksen kanssa. 

Join the Loop

iQ Loopin valmistus rajoittuu siihen materiaalimäärään, jonka saamme takaisin työmailta, ja siksi mallistoa tarjotaan ensisijaisesti niille asiakkaille, jotka osallistuvat materiaalin keräämiseen ja kierrätykseen. Siksi lanseeraamme samanaikaisesti Join the Loop -konseptin, jonka tarkoituksena on saada enemmän sidosryhmiä osallistumaan ja edistämään kiertotalouden muutosta keräämällä asennushukkaa ja käytöstä poistettuja lattioita Tarkettin kierrätysjärjestelmän - ReStartin - puitteissa

Lue lisää iQ Loopista

iQ Loop
iQ Loop – lattia, joka edistää kiertotaloutta

Kuinka paljon kierrätettyä raaka-ainetta voi käyttää uuden lattian valmistamiseen ja silti saada haluttu kuosi? Tämä kysymys innoitti meitä ottamaan lisäaskeleen kierrätystyössämme.

Tutustu mallistoon