kaupalliset iQ-lattiat homogeeniset muovilattiat julkiseen ympäristöön sairaalaympäristöön, sairaalaan, terveydenhuoltoon

iQ Granit & iQ Eminent | Klassinen ja edistyksellinen

Klassiset iQ-lattiat edistävät kehitystä kohti fossiilitonta yhteiskuntaa

iQ-sarjasta on nyt tilattavissa kaksi biomääritettyä vinyyliä sisältävää mallistoa lisää.

iQ Granit ja iQ Eminent ovat varhaisia iQ-mallistoja, joita Tarkett on valmistanut Ruotsissa 80-luvulta lähtien. iQ-lattiat on kehitetty vastaamaan sairaaloiden korkeita hygienia- ja turvallisuusvaatimuksia. iQ Granit ja iQ Eminent, sarjan toinen ja kolmas mallisto, kehitettiin vastaamaan toiveisiin monipuolisista ja tarpeisiin soveltuvista kuoseista. Tämän kehityksen ansiosta iQ-lattioita nähdään nykyään esteettisesti korkean profiilin ympäristöissä, kuten toimistoissa, myymälöissä ja kodeissa.  

Matka julkisten tilojen toiminnallisesta tuotteesta kansainvälisten muotoilumessujen kehumaksi materiaaliksi liittyy myös siihen, että iQ-lattiat ovat kestävän kehityksen mukaiset. Viimeisin merkkipaalu työssämme on se, että klassiset iQ Granit- ja iQ Eminent -mallistot voidaan nyt valmistaa biomääritetystä vinyylistä. Vakiotuotteessa voidaan pyynnöstä käyttää BiovynTM-materiaalia, mikä tarkoittaa sitä, että fossiilinen öljy vaihdetaan valmistuksessa biopohjaiseen raaka-aineeseen massataseperiaatteen mukaisesti.
 

Tutustu uusi iQ Granit

Lue lisää iQ Eminent

Suunniteltu edistämään hyvinvointia

iQ Granit ja iQ Eminent on luotu hyvinvointia edistäviin sisustuksiin.
Niiden kehitystyössä noudatettuja periaatteita kutsutaan nykyään biofiiliseksi suunnitteluksi – se on muotoilua, jossa hyödynnetään ihmisten luontaista yhteyttä luontoon. Luonnonläheisen sisustuksen on osoitettu vähentävän stressiä, parantavan hyvinvointia, edistävän paranemista sekä lisäävän luovuutta ja keskittymistä. 

iQ Granit- ja iQ Eminent -mallistoissa on neljä kuosia ja täysin uusi väriperhe. Designin ansiosta kaikki tuotteet sointuvat yhteen. Niiden yhdistelmät sopivat kaikkiin huoneisiin ja varmistavat osallistavan sisustuksen. Olemme esimerkiksi kehittäneet kuoseja, jotka sopivat dementiapotilaille. 

IQ Granit -lattian pehmeä ja elävä kuviointi on saanut innoituksensa luonnollisesta kivestä. Kuosin klassinen väritys on saanut vaaleamman sävyn. Lopputuloksena syntyy raikas ja nykyaikainen ilme, joka sopii täydellisesti yhdistettäväksi iQ Eminent -lattiaan. Kiillotettua luonnonkiveä muistuttava iQ Eminent on myös saanut uuden väripaletin, joka luo hienostuneen ja vivahteikkaan vaikutelman. 

Mallistot on jaettu neljään väriperheeseen, jotka ovat yhtä kauniita yksin kuin yhdistelminä: Oxide, Argil, Lichen ja Basalt. 

 

iQ-lattiat keksittiin, valmistetaan ja kierrätetään Ruotsin Ronnebyssä

iQ Granit ja iQ Eminent valmistetaan ruotsalaisessa tehtaassamme Ronnebyssä, jossa innovaatiotiimimme on kehittänyt ainutlaatuisen ratkaisun vanhojen (ftalaatittomien) homogeenisten vinyylilattioiden kierrätykseen. Sekä iQ Granitin ja iQ Eminentin vakiomallit että BiovynTM-materiaalia sisältävät versiot voidaan kerätä Tarkettin ReStart-kierrätysjärjestelmän avulla, jolloin niistä voidaan valmistaa uusia, yhtä laadukkaita lattioita. 

Kun yksi neliömetri iQ-lattiaa kierrätetään, säästyy lähes 12 kiloa CO2e-päästöjä, koska jätettä ei polteta ja kierrätetty materiaali korvaa uuden lattian neitseellisen raaka-aineen.

BiovynTM-materiaalia sisältävän iQ Granitin tai iQ Eminentin käyttö antaa hyvän luokituksen rakennusalan kestävyyssertifioinneissa, kuten LEED, WELL ja BREEAM. 

iQ Granit ja iQ Eminent valmistetaan Cradle to Cradle® -periaatteiden mukaisesti. Riippumaton ulkopuolinen laboratorio (EPEA) arvioi materiaalien vaikutukset ihmisten terveyteen ja tulokset ovat saatavilla MHS-dokumentissa (Material Health Statements).

Joustava, helppo asentaa ja hoitaa

Tarkettin iQ-lattiat tunnetaan erittäin joustavina ja helposti asennettavina. Matto on helppo nostaa seinälle, kiertää putkien päälle ja taittaa alas lattiakaivoihin vesitiiviin asennuksen varmistamiseksi.

Yksi Tarkettin iQ-lattioiden ainutlaatuisista ominaisuuksista on lattian pintakerroksen ja ulkonäön palauttaminen kuivakiillotuksen avulla. Säännöllinen kuivakiillotus pitää lattian sileänä ja tiiviinä, jolloin lika ei pääse tunkeutumaan siihen. Kuivakiillotus ei pelkästään poista naarmuja, vaan se mahdollistaa myös sen, että normaalissa käytössä olevan iQ-lattian alkuperäinen puhdistettavuus voidaan palauttaa lattian koko käyttöiän ajan (20 vuoden takuu).

Tarkett myöntää iQ-lattioiden puhdistettavuudelle 20 vuoden takuun (käyttöiän). Edellytyksenä on se, että lattia kuivakiillotetaan säännöllisesti, eikä siinä käytetä vahaa, kiillotusaineita tai muita kemikaaleja, jotka luovat lattiaan pintakerroksen. 
iQ-lattian iQ PUR -pintakerros asettaa uuden standardin kulutuksen- ja tahrankestävyydelle. Se antaa markkinoiden parhaan suojan jälkiä ja tahroja vastaan. Se kestää erinomaisesti myös sairaaloissa ja laboratorioissa käytettäviä kemikaaleja.

Markkinoiden alhaisimmat elinkaarikustannukset

iQ-lattioiden ylivertainen suorituskyky auttaa säästämään 30 prosenttia ylläpitokustannuksissa. Investointi voi maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa. Koska siivous tehdään tavallisella vedellä ja miedolla puhdistusaineella, vahaa tai kiillotusta ei tarvita. Tarkett on kehittänyt LCC-mallin (life cycle cost) erilaisten lattiamateriaalien siivous- ja ylläpitokustannusten laskemiseen ja vertailuun. 

Väreiltään yhteensopivat lattiat teknisesti vaativiin tiloihin

 

Askeläänenvaimennuksen takaava iQ Granit Acoustic, liukastumista estävä Granit Safe T ja Granit Multisafe sekä iQ Granit SD ja iQ Toro SC (pysyvästi puolijohtava ja sähköäjohtava) on kehitetty täyttämään asiakkaidemme vaativimmat tekniset kriteerit esteettisyydestä tinkimättä. 

Mallistojen tuotteita on nyt saatavana 14 päävärissä (Multisafe-tuotteita 8 värissä), jotka kaikki ovat yhteensopivia iQ Granit- ja iQ Eminent -lattioiden sävyjen kanssa. Mallistojen välinen koordinaatio paitsi nopeuttaa ja helpottaa lattiasuunnittelua myös edistää harmonisen sisäympäristön luomista.

iQ-lattiat tekevät historiaa

iQ-lattiat tekevät historiaa

Me Tarkettilla pyrimme kestävään kiertotalouteen, joka tuo lisäarvoa kaikille, sulkee kierron, säästää luonnonvaroja ja vähentää vaikutustamme ilmastonmuutokseen. Me Ruotsin Ronnebyssä varmistamme, että jokaisen tuotteen kehittämisessä hyödynnetään kaikkea saatavilla olevaa kestävän kehityksen tutkimusta. Näin tuotteiden elinkaari on mahdollisimman pitkä ja jalanjälki mahdollisimman pieni. 

iQ-lattiat keksittiin Ronnebyssä. Ne olivat ensimmäiset ftalaatittomat vinyylilattiamme, jotka valmistettiin kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Vuonna 2020 iQ Naturalista tuli maailman ensimmäinen muovilattia, joka sisältää biomääritettyä vinyyliä. Nyt seuraavat iQ Granit ja iQ Eminent. 

Pyynnöstä iQ Granit- ja iQ Eminent -lattioissa voidaan käyttää biomääritettyä vinyyliä – Biovyn™-materiaalia. Tämä tarkoittaa sitä, että fossiiliset raaka-aineet korvataan uusiutuvalla biomassalla, joka ei kilpaile ruoantuotannon kanssa vaan on peräisin Suomessa kestävästi hoidettujen metsien puujätteestä. Uusiutuvaa raaka-ainetta lisätään massataseperiaatteella. Ulkopuolisen kumppanin, RSB:n (Roundtable on Sustainable Biomaterials) sertifiointi takaa täydellisen jäljitettävyyden ja läpinäkyvyyden. 

Biovyn-materiaalia sisältävät tuotteet ovat suorituskyvyltään samanlaisia kuin vakioversiot, ja ne voidaan kierrättää uusiksi tuotteiksi. Biomääritettyä vinyyliä sisältävät iQ Granit- ja iQ Eminent -lattiat tuottavat suuremmat säästöt kasvihuonekaasuissa kuin tavalliset mallit. 

Samasta aiheesta

Tarkettin homogeeninen iQ-lattia
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Tarkettin iQ-lattioista

iQ on Tarkettin tunnetuin homogeeninen muovimatto julkisiin tiloihin. Ftalaatiton lattia on korkealaatuinen ja monipuolisen toiminnallinen.

Mallistot