Hygienia ja tahransietokyky | Vanhusten hoitokodit

Hygienia ja tahransietokyky | Vanhusten hoitokodit

Hygienia ja tahrankesto

Vaikka hoitokotien ja palvelutalojen tilat halutaan säilyttää kodinomaisina, myös hygienialle asetetaan korkeaita vaatimuksia, koska joidenkin asukkaiden terveydentila voi olla heikko eikä kestä infektioita. Siksi on tärkeää että lattia- ja seinäpinnat ovat hygieenisiä ja helppohoitoisia. Pintojen tulee kestää hyvin tahroja ja kemikaaleja sekä näyttää hyvältä ja raikkaalta pitkään.

Tiiviit ja sileät pinnat helpottavat siivousta. Tiloihin suositellaan lattianpäällysteitä, jotka voidaan nostaa seinälle ja hitsata saumoista. Tarkettin vanhustenhoidon tiloihin tarkoitetut tuotteet eivät edistä bakteerien kasvua (testattu SS-EN ISO 846-A/C -standardin mukaisesti).

PUR-pintakäsittelyn laatu määrittää yleensä tahrojen ja kemikaalien sietokyvyn. Tarkettin homogeenisten iQ-lattioiden PUR-pintakäsittely takaa markkinoiden parhaan kemikaali- ja tahransietokyvyn.

Kattavat testit

Tarkett tutkii sisäisissä testeissä miten hyvin lattiamme kestävät vesi-, liuotin- ja öljypohjaisia tahroja. Testaamme myös miten pintakerros kestää yli 90 erilaista kemiallista liuosta, muun muassa happoja, emäksiä, desinfiointiaineita ja lääketieteellisiä aineita.

Jos haluat tutkia jonkin tietyn kemikaalin kestävyyttä, voimme toteuttaa räätälöityjä testejä. Kysy lisätietoja Tarkettin teknisestä palvelusta.

Aiheeseen liittyvät mallistot