Hygienia ja tahransietokyky | Lattia | Sairaala

Hygienia ja tahransietokyky | Lattia | Sairaala

Hygienia ja tahransieto

Tiivis ja sileä pinta, joka kestää puhdistusaineita luo hyvät edellytykset hygieeniselle ympäristölle. Tahransietokyky ja kemikaalinkesto ovat tärkeitä hygienian kannalta, ja edesauttavat lattian pysymistä siistin ja raikkaan näköisenä pitkään.

Sairaanhoidossa asetetaan korkeat vaatimukset hygienialle. Tiloihin suositellaan lattianpäällystettä, joka voidaan nostaa seinälle ja hitsata saumoista. Tarkettin vanhustenhoidon tiloihin tarkoitetut tuotteet eivät edistä bakteerien kasvua (testattu SS-EN ISO 846-A/C -standardin mukaisesti).

PUR-pintakäsittelyn laatu on tärkeä

Lattia- ja seinäpintojen täytyy kestää puhdistusaineita ja desinfiointiaineita. PUR-pintakäsittelyn laatu määrittää yleensä tahrojen ja kemikaalien sietokyvyn. Tarkettin homogeenisten muovimattojen iQ-lattioiden PUR-pintakäsittely takaa markkinoiden parhaan kemikaali- ja tahransietokyvyn.

Kattavat testit

Tarkett tutkii sisäisissä testeissä miten hyvin lattiamme kestävät vesi-, liuotin- ja öljypohjaisia tahroja. Testaamme myös miten pintakerros kestää yli 90 erilaista kemiallista liuosta, muun muassa happoja, emäksiä, desinfiointiaineita ja lääketieteellisiä aineita.

Jos haluat tutkia jonkin tietyn kemikaalin kestävyyttä, voimme toteuttaa räätälöityjä testejä. Kysy lisätietoja Tarkettin teknisestä palvelusta.

Aiheeseen liittyvät mallistot