Hygienia ja tahransietokyky | Lattia | Sairaala

Hygienia ja tahransietokyky | Lattia | Sairaala

Hygienia ja tahransieto

Tiivis ja sileä pinta, joka kestää puhdistusaineita luo hyvät edellytykset hygieeniselle ympäristölle. Tahransietokyky ja kemikaalinkesto ovat tärkeitä hygienian kannalta, ja edesauttavat lattian pysymistä siistin ja raikkaan näköisenä pitkään.

Sairaanhoidossa asetetaan korkeat vaatimukset hygienialle. Tiloihin suositellaan lattianpäällystettä, joka voidaan nostaa seinälle ja hitsata saumoista. Tarkettin vanhustenhoidon tiloihin tarkoitetut tuotteet eivät edistä bakteerien kasvua (testattu SS-EN ISO 846-A/C -standardin mukaisesti).

PUR-pintakäsittelyn laatu on tärkeä

Lattia- ja seinäpintojen täytyy kestää puhdistusaineita ja desinfiointiaineita. PUR-pintakäsittelyn laatu määrittää yleensä tahrojen ja kemikaalien sietokyvyn. Tarkettin homogeenisten muovimattojen iQ-lattioiden PUR-pintakäsittely takaa markkinoiden parhaan kemikaali- ja tahransietokyvyn.

Kattavat testit

Tarkett tutkii sisäisissä testeissä miten hyvin lattiamme kestävät vesi-, liuotin- ja öljypohjaisia tahroja. Testaamme myös miten pintakerros kestää yli 90 erilaista kemiallista liuosta, muun muassa happoja, emäksiä, desinfiointiaineita ja lääketieteellisiä aineita.

Jos haluat tutkia jonkin tietyn kemikaalin kestävyyttä, voimme toteuttaa räätälöityjä testejä. Kysy lisätietoja Tarkettin teknisestä palvelusta.

Aiheeseen liittyvät mallistot
Saatat olla kiinnostunut myös näistä
Staattinen sähkö ja lattia, laboratoriossa tarvitaan ESD-lattiaa
Staattinen sähkö ja lattia | Terveydenhoito

Sähkön purkautuminen voi aiheuttaa vaurioita herkkiin laitteisiin ja sytyttää herkästi syttyviä kaasuja. ESD-lattianpäällyste auttaa johtamaan staattisen sähkön varauksia pois.

Sairaalan huone, jossa Tarkettin iQ Optima lattiassa
Äänimaailma | Sairaala

Valitsemalla oikean lattian voit laskea melutasoa ja parantaa akustiikkaa ja luoda henkilökunnalle ja potilaille parempia työ- ja hoitoympäristöjä.

Vihreä lattia sairaalassa ja rollaattori
Askelmukavuus ja vierintävastus | Sairaala

Sopivan joustava lattia parantaa askelmukavuutta. Pehmeän lattian vierintävastus on suurempi, ja sairaalasänkyjä ja vaunuja voi olla raskaampi työntää lattialla.

Tarkettin märkätilan lattia ja seinä WC:ssä
Kontrastimerkinnät | Sairaala

Kontrastimerkinnät auttavat näkö- tai aivovammaisia henkilöitä tai niitä joilla on alentunut toimintakyky luomaan paremman tilakäsityksen.

Leikkaussali sairaalassa Belgiassa
Puhdastila | Sairaala

Puhdastilat ovat suljettuja tiloja sairaaloissa ja laboratorioissa, ja niiden tarkoitus on esimerkiksi minimoida tartuntojen riski sekä laboratorionäytteiden saastuminen.