Circular Collection

Circular Collection – kierrätettävät mallistomme

Circular Collection

Tarkettille kestävä kehitys on ehdottoman tärkeää sekä se, että tuotteemme vaikuttavat hyvään sisäympäristöön. Tämä on lupauksemme tämän päivän ja huomisen sukupolville – kutsumme sitä nimellä Tarkett Human-Conscious Design™. Olemme vakuuttuneita siitä, että kiertotalous on oikea strategia säästää maapallomme resursseja, pienentää jätevuorta sekä hidastaa ilmaston lämpenemistä.

Vuonna 2019 lanseerasimme uraauurtavaa teknologiaa, jolla pystymme pesemään pois liima- ja tasoitejäämät käytöstä poistetuista vinyylilattioista. Pian tämän jälkeen avasimme laitoksen, jossa voimme irroittaa tekstiililaattojen langan ja pohjan toisistaan. Toimiva kierrätysprosessi ei kuitenkaan tarkoita pelkkää teknistä ratkaisua, vaan koko ketjun työmaalta kierrätykseen täytyy toimia. Tämän takia olemme panostaneet koko toimitusketjuun käytöstä poistettujen lattioiden osalta.

Haluamme näyttää että kiertotalous on todellista ja toimia esikuvana inspiroiden muita ryhtymään sanoista tekoihin. Circular Collection –mallistomme on yksi tapa todistaa kuinka pitkälle olemme tulleet.
Circular Collection –mallistoon sisältyy kaikki ne tuotteet, joille meillä on toimiva keräysjärjestelmä tänä päivänä. Kerätyt materiaalit kierrätetään uusiksi raaka-aineiksi lattioihimme. Tavoitteemme on askel askeleelta kasvattaa tätä mallistoa investoimalla uusiin tekniikkoihin ja implementoimalla useampia palautuskanavia joiden tuloksena pystymme kierrättämään enemmän – oikeasti.

Circular Collection – kierrätettävät mallistomme

Circular Collectionin kriteerit

Kaikki Circular Collection –malliston lattiat ovat kierrätettäviä, mikä tarkoittaa että:

  • Meillä on toimivat keräysrutiinit käytöstä poistetuille lattioille ympäri maata
  • Toimitamme kerätyt materiaalit kierrätyslaitoksellemme 
  • Käytöstä poistetuista lattioista tulee raaka-aineita uusiin lattioihin

Circular Collection –malliston tuotteen ovat kierrätettäviä, ftalaatittomia ja niissä on matalat emissiopäästöt. Niillä on myös EPD (Environmental Product Declaration), MHS (Material Health Statement) sekä eBVD.

Circular Collectionin lattiatyypit

iQ-sarjan homogeeniset vinyylilattiat. Homogeeniset vinyylilattiamme valmistetaan Ruotsissa ja ne vastaavat erinomaisesti tämän päivän tarpeita koskien kestävyyttä, hygieniaa ja siivottavuutta julkisissa tiloissa. Tehtaallamme Ronnebyssä kierrätämme niin asennushukan kuin käytöstä poistetut lattiatkin. Tutustu homogeenisiin vinyylilattioihimme. Tämän päivän lattioiden lisäksi voimme kerätä ja kierrättää jopa 10 vuotta vanhat homogeeniset vinyylilattiat ilman, että haitallisia aineita päätyy tuotantoketjuun. Lue lisää käytöstä poistettujen vinyylilattioiden kierrätyksestä.

Tekstiililaatat PA6-langalla. Mallistoista löytyy lukuisia eri kuoseja, rakenteita ja värejä, jotka sopivat niin toimistotiloihin, kouluihin kuin hotelliympäristöihin. Tekstiililattiat valmistetaan Waalwijkissa Hollannissa, josta löytyy myös kierrätyslaitoksemme. Tutustu tekstiililattioihin tästä. Vastaanotamme ja kierrätämme vanhempia tekstiililaattoja sekä kilpailijoiden tuotteita, joissa on silmukkanukkaa ja PA6-lankaa.

Tarkettin linoleumilattiat. Linoleumilattiamme valmistetaan pienessä Narnin kylässä Italian Umbriassa alkuperäisen reseptin mukaan vuodelta 1898. Materiaali on erittäin kestävää ja saatavilla on runsaasti erilaisia kuoseja ja värejä. Tutustu tästä valikoimamme linoleumilattioihin.
Olemme kehittäneet Italian tehtaallamme tekniikan, jonka avulla pystymme kierrättämään tuotannon ylijäämän sekä asennushukan. Pystymme myös hyödyntämään samaa tekniikkaa käytöstä poistettujen Tarkettin linoleumilattioiden kierrätyksessä. 

Excellence Genius, heterogeeniset vinyylilattiat. 
Genius on kehitetty irtoasennettavaksi ja ongelman ratkaisuksi uusiin rakennuksiin, joissa kostea betoni saattaa olla ongelma tai halutaan tila nopeasti käyttöön. Lattia valmistetaan Ranskassa, kestää painaviakin kuormia julkisissa tiloissa ja on helppo poistaa käytön jälkeen, sillä sitä ei liimata alustaan. Lue lisää heterogeenisistä vinyylilattioista. Käytöstä poistetut Genius-lattiat voidaan toimittaa meidän kierrätyslaitoksellemme Clervaux’n, Luxemburgiin jossa ne granuloidaan ja hyödynnetään uusien Tarkett-lattioiden raaka-aineena. 
 
LVT-mallisto iD Square. iD Square-lattiat ovat modulaarisia heterogeenisia vinyylilattioita, joita on saatavilla laattoina ja lautoina. Mallistosta löytyy lukuisia erilaisia kuoseja ja värejä ja ne voidaan irtoasentaa. Pystymme kierrättämään tarraliimalla irtoasennetut lattiat. Kierrätettyt materiaalit hyödynnetään raaka-aineina uusien iD Square-lattioiden, tai muiden heterogeenisten vinyylilattioiden valmistuksessa. 

Ympäristösäästöt kierrätettäessä

Ympäristösäästöt kierrätettäessä

Me Tarkettilla otamme kiertotalouden tosissamme jotta ympäristövaikutuksemme olisivat mahdollisimman pieniä. Kierrätysmahdollisuuksillamme voimme varmistaa, että materiaalit eivät päädy poltettavaksi ja pystymme korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita kierrätetyillä materiaaleilla. Vinyyli-, linoleumi- tai tekstiililattia päästää ilmaan poltettaessa noin 5 kg CO2 jokaista neliömetriä kohden. Myös uusien raaka-aineiden tuottaminen aiheuttaa saman verran kasvihuonekaasupäästöjä.

 

Esite

Lataa Circular Collection -esite tästä

Circular Collectionin mallistot