Toimiston sisäilman parantaminen

Toimiston sisäilman parantaminen

Tarkett on ollut vuosikymmenien ajan eturintamassa, kun on kyse sisäilmaa parantavista lattioista. Sisäilmaan vaikuttavat pöly, kosteus, hiilidioksidipäästöt, lämpötila, ilmanvaihto ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC). 

Sitä miten rakennus- ja sisustusmateriaalit vaikuttavat ilmanlaatuun, mitataan tuotteen käytössä syntyvistä VOC-yhdisteiden päästöistä. Kaikkien Tarkettin tekstiili- ja vinyylilattioiden VOC-tasot ovat 10–100 kertaa alhaisemmat kuin maailman tiukimmat standardit. Nämä tasot ovat joskus niin alhaisia, että niitä ei voida edes mitata.

Tietyissä mallistoissa tämä ominaisuus on kehitetty huippuunsa. Desso AirMaster -tekstiililattia on valmistettu patentoidusta langasta, joka kapseloi pölyä ja hiukkasia vielä tehokkaammin kuin tavallinen tekstiililattia. Desso AirMaster -lattia luo huoneeseen jopa neljä kertaa paremman ilmanlaadun kuin huoneessa, jossa on muunlainen tekstiililattia. Tämän vuoksi mallistosta on tullut suosittu arkkitehtien keskuudessa vähäallergeenisten ympäristöjen luomisessa. 

Sisäilmanlaatua parantavat mallistot

Tekstiililattiat (Desso)

Tekstiililaattamme on saatavilla monilla eri valmistustavoilla niin innovatiivisissa kuoseissa ja rakenteissa kuin rauhallisissa ja harmonisissa sävyissä.

LVT-vinyylilankut

Päästä mielikuvituksesi valloilleen! LVT-lattiamme (vinyylilankku tai -laatta) tarjoavat lähes rajattomat suunnittelumahdollisuudet.

Homogeeniset muovimatot

Sairaaloiden ja koulujen käytävät ja muut julkiset tilat joutuvat päivittäin kovalle kulutukselle. Siksi niihin kannattaa valita kestävä lattia, joka säilyttää tekniset ja visuaaliset ominaisuutensa pitkään.

Linoleumilattiat

Klassiset linoleumilattiat valmistetaan uusiutuvista materiaaleista kuten pellavaöljystä sekä korkki- ja puujauhosta. Lisäksi niihin käytetään hartsia, luonnollisia väripigmenttejä ja juuttikangasta.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Toimiston lattian valinta
Toimiston lattian valinta

Mitä eroa eri lattiatyypeillä on? Mitä merkitystä on materiaalivalinnalla? Kuinka sisustetaan kestävästi jatkuvasti muuttuva toimistotila?