Vastuullisuus

Vastuullisuus

- Tarkett

Vastuullisuus

Tarkett kantaa vastuuta raaka-aineiden tuotannosta ja hyödyntämisestä.  Teemme yhteistyötä alihankkijoidemme kanssa ja pyrimme rakentamaan pitkäaikaisia suhteita sellaisiin yrityksiin, jotka jakavat arvomme. Tässä tärkeimpiä aloitteitamme, joiden avulla edistämme vastuullisuutta:

  • Tarkett noudattaa ja tukee aktiivisesti YK:n Global Compact -aloitteen kymmentä periaatetta, jotka kattavat muun muassa ihmisoikeudet, työolosuhteet ja korruptionvastaisuuden sekä ympäristöstä ja ihmisten terveydestä huolehtimisen. Lue lisää täältä.
  • Kannustamme myös toimittajiamme noudattamaan YK:n Global Compact -aloitteen periaatteita. Vuonna 2019 hankimme 69 prosenttia raaka-aineistamme toimittajilta, jotka ovat sitoutuneet YK:n Global Compact -aloitteeseen. 
  • Pyrimme varmistamaan Responsible Sourcing -ohjelmaamme kuuluvien rutiinien avulla, että alihankkijamme noudattavat sosiaalista kestävyyttä koskevia tiukkoja vaatimuksia. 
  • Otamme toimittajat mukaan ympäristöystävälliseen suunnitteluun ja materiaalien arviointiin Cradle to Cradle® -periaatteiden mukaisesti.
  • Olemme solmineet kumppanuussuhteita puutavaran toimittajiin, joilla on FSC- (Forest Stewardship Council) tai PEFC-sertfiointi (Programme for the Endorsement of Forest Certification) ja jotka noudattavat toiminnassaan EU:n puutavara-asetusta.

Yhteiskuntavastuuseen liittyviin kysymyksiin keskittyvä, kansainvälisesti tunnustettu arviointiorganisaatio Ecovadis on myöntänyt Tarkettille parhaimman eli Platinum-arvosanan.


EcoVadis arvioi vuosittain 75 000 yritystä ympäri maailmaa, ja vain prosentti niistä saa Platinum-arvosanan.
Lue lisää EcoVadisista täältä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kierrätys – maapallon luonnonvarojen säästäminen
Muovin, linoleumin ja tekstiililattioiden kierrätys

Tarkettilla ei enää puhuta tuotteiden elinkaaren päättymisestä vaan käytön päättymisestä. Muutamme aiemmin jätteenä pidetyn materiaalin raaka-aineiksi ja uusiksi innovatiivisiksi tuotteiksi.

Kolmannen osapuolen sertifioinnit
Kolmannen osapuolen sertifioinnit

Tarkett noudattaa tiukkoja rutiineja, kun se arvioi ja valitsee raaka-aineita, jotka ovat terveyden kannalta turvallisia ja joiden haitallinen vaikutus ympäristöön on mahdollisimman pieni.