Yhteistyön edistäminen
Yhteistyön edistäminen

Yhteistyö

Yhtenä maailman suurimmista lattianvalmistajista meillä on erityinen vastuu siitä, että liiketoimintamme on pitkällä aikavälillä kestävän kehityksen mukaista. Haasteita toki riittää: Miten voimme omalta osaltamme hidastaa ilmaston lämpenemistä? Miten huolehdimme, että tuotantomme ei vaikuta negatiivisesti ympäristöön eikä edistä maapallon resurssien ehtymistä? Suuremmassa perspektiivissä ei tietenkään ole kysymys vain Tarkettista, vaan koko yhteiskunnastamme: kuinka me kaikki toimimme, kulutamme ja valitsemme – ja miten tämä kaikki vaikuttaa ajan mittaan selvitymiseemme tällä planeetalla.

Tarkett haluaa tehdä hyviä ja vastuullisia asioita – mutta emme selviä niistä yksin. Olemme vakuuttuneita siitä, että yhteistyö asiakkaiden, tavarantoimittajien, tutkijoiden, viranomaisten ja järjestöjen kanssa on aivan välttämätöntä. Siksi sitoudumme itse ja kannustamme myös muita koko arvoketjun toimijoita yhdessä ottamaan vastuu niistä globaaleista haasteita, joita meillä on edessämme. 
 

Läpinäkyvyys

Yhteistyö vaatii avoimuutta ja rehellisyyttä. Uskomme läpinäkyvyyteen ja näytämme sen seuraavilla tavoilla:

•    kerromme nettisivullamme tuotteidemme ainesosat, alkuperän, päästöt ja tuotantotiedot eBVD:n muodossa

•    julkaisemme vuosittain kattavan, kolmannen osapuolen tarkastaman CSR-raportin 

•    viestimme avoimesti ja kerromme mielellämme ympäristöä, taloutta ja sosiaalisia kysymyksiä koskevat kestävän kehityksen tavoitteemme

Alan yhteistyön voima

Konkreettinen esimerkki yhteistyöstä on Ruotsin GBR:n eli lattia-alan kierrätysjärjestelmä muovilattioiden asennuksessa syntyvän hukkamateriaalin talteenottamiseksi. Ruotsissa toimivat lattianasentajat ottavat asennushukkamateriaalin talteen, ja se lähetetään Tarkettin Etelä-Ruotsissa sijaitsevaan kierrätyslaitokseen lajiteltavaksi ja käsiteltäväksi. GBR:n ylläpitämään ja Tarkettin hallinnoimaan järjestelmään ovat kaikki GBR:n alaiset muovilattiavalmistajat tervetulleita liittymään mukaan. Vuonna 2017 järjestelmän avulla kerättiin 325 tonnia asennushukkaa, mutta potentiaalia olisi moninkertaisesti enemmän. 

Asiantuntijat avuksi

Tarkett tekee yhteistyötä opetusalan sekä dementia- ja sairaanhoidon asiantuntijoiden kanssa, jotta ymmärtäisimme paremmin värien ja kuvioiden vaikutuksen viihtyvyyden ja hyvinvoinnin lisäämiseen kouluissa ja hoitoympäristöissä.

Sertifioinnit ja merkinnät

Käymme jatkuvaa ja tiivistä dialogia ympäristömerkintä- ja ympäristöarviointi-instituuttien kanssa. Monet tuotteistamme on jo arvioitu tai sertifioitu kansainvälisissä ja paikallisissa ympäristöjärjestelmissä kuten Joutsenmerkki, Astma- ja Allergialiitto, Cradle to Cradle, Basta, Byggvarubedömningen ja Sunda Hus.

Kansainvälistä ja paikallista sitoutumista

Teemme yhteistyötä globaalien järjestöjen kanssa, jotka edistävät kiertotaloutta ja vastuullista yritystoimintaa. Tarkett osallistuu World Economic Forumiin, olemme jäsenenä Ellen Mac Arthur Foundation CE 100 -ohjelmassa ja olemme vuodesta 2010 sitoutuneet noudattamaan YK:n Global Compacts -suuntaviivoja vastuulliseen yritystoimintaan.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä
Kestävä kehityksemme - Tarkett
Kestävä kehityksemme - "Doing Good. Together.”

Me Tarkettilla uskomme, että voimme yhdessä tehdä asioita, joilla on positiivinen vaikutus sekä ihmisiin että ympäristöön mm. valmistamalla lattioita, jotka ovat sekä käytännöllisiä että kauniita.

Tarkett linoleumlattia
Suunniteltu ihmisille

Tarkettin tuotekehityksen tavoite on auttaa luomaan terveellisempiä, turvallisempia ja viihtyisämpiä tiloja pitämällä jatkuvasti terveys ja hyvinvointi fokuksessa.

Jätteestämme tulee raaka-ainetta
Ympyrä sulkeutuu

Tarkettin päämääränä on saavuttaa suljettu kiertokulku, jossa jäte nähdään resurssina ja materiaalit kierrätetään.