Paremman sisäympäristön puolesta

Paremman sisäympäristön puolesta

Paremman sisäympäristön puolesta

Haluamme, että lattiamme auttavat luomaan paremman ympäristön ihmisten asuin-, työskentely- ja oleskelutiloihin. Lattian on tunnuttava miellyttävältä jalkojen alla, sen on oltava helppo pitää puhtaana, taattava hyvä akustiikka ja edistettävä turvallista ja terveellistä sisäympäristöä.

Tavoitteet vuodelle 2020

  • 100 % lattioistamme on mahdollista asentaa ja hoitaa Cradle to Cradle -periaatteiden mukaisesti.
  • 100 % tuotteistamme on ftalaatittomia ja niiden TVOC-päästöt ovat alhaiset.

Nykyään:

  • 94 % tuotteistamme on alhaiset päästöt (TVOC alle 100 μg/m³).
  • 41 % tuotteistamme ei aiheuta mittauslaitteilla havaittavia päästöjä (TVOC alle 10 μg/m³).

Esimerkkejä toiminnastamme

Uuden sukupolven vinyylilattia edistää hyvää ja terveellistä sisäilmaa

Jo vuonna 2009 Ronnebyn tehdas alkoi käyttää ftalaatittomia pehmitinaineita homogeenisten muovilattioiden tuotannossa. Vuonna 2014 ftalaatittoman teknologian käyttöönotto aloitettiin kaikissa vinyylilattioita valmistavissa tuotantoyksiköissä. Tarkettin tuotannossa nykyään käytetyt pehmitinaineet ovat hyväksytty elintarvikepakkauksiin ja alle kolmevuotiaiden lasten leluihin. Lattiamme ovat pääosin ftalaatittomia, mutta valmistuksessa käytetyn kierrätysmateriaalin takia osassa tuotteita saattaa esiintyä vähäisiä pitoisuuksia ftalaatteja. Jatkamme myös panostamista VOC-päästöjen vähentämiseen, jotta voimme edelleen parantaa sisäympäristöä.

Ei biosidejä
Biosidit ovat antibakteerisia lisäaineita. Ympäristö- ja terveysriskien sekä vastustuskykyisten bakteerien mahdollisen kehittymisen minimoimiseksi Tarkett on lopettanut kokonaan biosidien käytön lattioissaan.

Vettä ja kemikaaleja säästävät siivousmenetelmät
Kaikki Tarkettin lattiat voidaan puhdistaa pääasiassa kuivilla tai nihkeillä siivousmenetelmillä ilman voimakkaita puhdistusaineita. Panostamme jatkuvasti lattioiden vahvojen ja suojaavien pintakerrosten kehittämiseen, ja toimme ensimmäisenä yrityksenä markkinoille muovilattioiden PUR-pintakäsittelyn (polyuretaani) vuonna 1975. Se vähentää puhdistusaineiden ja veden käyttöä sekä pidentää lattian käyttöikää.

Toinen esimerkki ovat julkisten tilojen homogeeniset iQ-lattiat. Lattia saadaan lähes uudenveroiseksi kuivakiillotuksella, joka on kustannustehokas ja ympäristöä säästävä keino pidentää lattian käyttöikää.

Vertailussa iQ-lattian ja vahattavan lattian elinkaarikustannukset sairaalaympäristössä
(laskettu 10 000 m² mukaan)
– Jopa 30 % alhaisemmat elinkaarikustannukset
– 50 % alhaisempi vedenkulutus
– 20 % säästöt puhdistusaineissa
– Investointien nopeampi kannattavuus: maksaa itsensä takaisin alle kolmessa vuodessa

Lattioita eri tarpeisiin
Meillä on laaja valikoima erikoislattioita, jotka esim. vaimentavat ääntä, parantavat askelmukavuutta tai askelturvallisuutta tai poistavat staattista sähköä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä
Tähän mennessä saavutettu
Tähän mennessä saavutettu

Tarkett on jo kauan tehnyt työtä kestävän kehityksen eteen tuotekehityksessä ja innovaatiotyössä. Proaktiivisen asenteemme ansiosta olemme lattia-alan johtava yritys tässä kehityksessä...

Kierrätettyä muovilattioiden granulaattia
Kierrätys

Tarkettilla ei enää puhuta tuotteiden elinkaaren päättymisestä vaan käytön päättymisestä. Muutamme aiemmin jätteenä pidetyn materiaalin raaka-aineiksi ja uusiksi innovatiivisiksi tuotteiksi.

Ympäristömerkit ja sertifioinnit
Ympäristömerkit ja sertifioinnit

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa on useita erilaisia sertifiointi- ja ympäristöarviointijärjestelmiä, joilla arvioidaan Tarkettin tuotteita ja rakennuksia, joissa tuotteita on käytetty.

Kuva
Työ kestävän kehityksen hyväksi

Tarkett panostaa jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä pyrkii näyttämään tietä kestävän kehityksen ja ympäristöasioiden edelläkävijänä. Haluamme kehittää lattioita, joiden...

Ympäristövisiomme
Ympäristövisiomme

Vuonna 2050 maapallolla on noin 9 miljardia ihmistä. Se on kolme kertaa niin paljon kuin 50 vuotta sitten. Maapallon resurssit ovat rajalliset...