Päästöt | VOC

Päästöt | VOC

VOC (Volatile Organic Compound)

Vietämme noin 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäympäristö on tärkeä terveytemme kannalta. VOC (Volatile Organic Compound) on yhteisnimitys kaikille haihtuville orgaanisille yhdisteille, joita materiaaleista voi vapautua. Ne voivat olla sekä luonnollista että synteettistä alkuperää. Haihtuvien orgaanisten yhdisteiden terveysvaikutuksista ei voi puhua yleisellä tasolla, koska ne eivät ole tarkasti määritelty ryhmä kemikaaleja. Tietyillä haihtuvilla orgaanisilla yhdisteillä voi olla haitallisia terveysvaikutuksia, mutta toiset niistä ovat sellaisia, joita arvostamme – tällaisia ovat esimerkiksi yhdisteet, jotka saavat ruusut tuoksumaan ruusuilta. Pyrimme kuitenkin noudattamaan varovaisuusperiaatetta ja kehittämään tuotteita, joiden päästöt ovat mahdollisimman pienet.

VOC (Volatile Organic Compound)

Pienet VOC-arvot parantavat sisäympäristöä

Olemme alan edelläkävijöitä VOC-päästöiltään pienien tuotteiden suhteen. Tällä hetkellä VOC-päästöt ovat pienet (< 100 µg/m³) 96 prosentissa tuotteistamme. Monien tuotteidemme, esimerkiksi Ronnebyssä valmistettavien homogeenisten PVC-lattioidemme, päästöt ovat < 10 µg/m³ eli alittavat mitattavissa olevan tason. Sen lisäksi, että tarjoamme lattioita, joiden VOC-päästöt ovat pieniä tai erittäin pieniä, kehitämme myös entistä suotuisampia lattioiden asennus- ja hoitomenetelmiä, joista esimerkkejä ovat ilman liimaa asennettavat modulaariset lattiat sekä kuivakiillotus ja neutraalit puhdistustuotteet. Kaikki nämä asiat edistävät hyvää sisäympäristöä. 

Pienet VOC-arvot parantavat sisäympäristöä

Läpinäkyvyys

Annamme läpinäkyvästi tietoa materiaaleihimme liittyvistä terveysriskeistä ja julkaisemme tuotekohtaisia ympäristöselosteita (eBVD) ja MHS-todistuksia (Material Health Statement), joissa ilmoitamme koostumuksen 100 miljoonasosaan (0,01 %) asti.


Lattiat sisältävät haihtuvia orgaanisia yhdisteitä yleensä erittäin vähän – usein joitakin kymmeniä µg/m³ eli joitakin kymmeniä gramman miljoonasosia kuutiometrissä ilmaa. Pitoisuus 1 µg/m³ vastaa teelusikallista ainetta olympiakokoisessa uima-altaassa.

Yhteistyö vaatii avoimuutta, rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä.
Tarkett Human-Conscious DesignTM.

låga VOC:er och golv

Lataa kestävän kehityksen raporttimme

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kierrätys – maapallon luonnonvarojen säästäminen
Muovin, linoleumin ja tekstiililattioiden kierrätys

Tarkettilla ei enää puhuta tuotteiden elinkaaren päättymisestä vaan käytön päättymisestä. Muutamme aiemmin jätteenä pidetyn materiaalin raaka-aineiksi ja uusiksi innovatiivisiksi tuotteiksi.