Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle®

Mikä on Cradle to Cradle®?

Olemme jo pitkään olleet kiinnostuneita kiertotaloudesta. Tarkett on tehnyt vuodesta 2011 lähtien yhteistyötä Cradle to Cradlen® ja EPEA-ympäristöinstituutin (Environmental Protection and Encouragement Agency) kanssa. Ne myöntävät kolmannen osapuolen sertifiointeja ja arvioivat tuotteiden vaikutuksia ihmisiin ja ympäristöön. 

Cradle to Cradle® -sertifiointimme perustuu viiteen kriteeriin: 

  • Turvalliset materiaalit
  • Kiertotaloutta edistävät tuotteet 
  • Uusiutuva energia ja ilmastovaatimukset
  • Vesienhallinta
  • Sosiaalinen oikeudenmukaisuus

Sertifiointitasoja on neljä: pronssi, hopea, kulta ja platina. Monilla tuotteistamme on Cradle to Cradle® -sertifiointi. Tarkett oli yksi ensimmäisistä lattiavalmistajista, joka sai kultatason Cradle to Cradle® -sertifioinnin esimerkiksi muovi- ja linoleumilattioilleen. Alla olevasta linkistä pääset tarkastelemaan Cradle to Cradle® -sertifioituja Tarkett-tuotteita. 

Sertifiointimme

Tarkett on keskittynyt noudattamaan Cradle to Cradlen® periaatteita, minkä ansiosta meillä on alan suurin valikoima tuotteita, joilla on kultatason Cradle to Cradle® -sertifiointi. 

Puulattiat: hopeatason Cradle to Cradle®

Tarkettin seuraaville parkettilattiamallistoille on myönnetty hopeatason Cradle to Cradle® -sertifiointi: Noble, Prestige, Heritage, Shade, Pure ja Professional. Nämä mallistot valmistetaan Ruotsissa ja Puolassa. Tarkettin energian- ja vedenhallinnalle myönnettiin kultatason sertifiointi. Tarkett on Euroopan ensimmäinen puulattioiden valmistaja, joka tarjoaa Cradle to Cradle® -sertifioituja tuotteita.

Linoleumilattiat: pronssi-, hopea- ja kultatason Cradle to Cradle®

Tarkettin linoleumilattiat olivat maailman ensimmäisiä, joille myönnettiin Cradle to Cradle® -sertifiointi. Kompakti linoleumimallistomme sai Cradle to Cradle® -sertifioinnin vuonna 2011, ja on täyttänyt sen vaatimukset siitä lähtien. 

Sertifioinnin saamiseksi valmistusprosessin on täytettävä tietyt kriteerit esimerkiksi energiankulutuksen ja vesienhallinnan suhteen. Italian Narnissa sijaitsevaan Tarkettin linoleumitehtaaseen asennettiin suljettu kierto jäähdytysveden uudelleenkäyttöä varten. Tehdas pyrkii myös kasvattamaan jatkuvasti uusiutuvista lähteistä saatavan energian määrää. 


Tarkettin jatkaessa työtään kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisen designin eteen yhä useampi sen linoleumimallistoista on saanut Cradle to Cradle® -sertifioinnin. Esimerkiksi Veneto Essenza 100 % Linen sai hopeatason ja Originale Essenza kultatason Cradle to Cradle® -sertifioinnin.
Viimeisin innovaatiomme linoleumituotteiden saralla on LinoWall, maailman ensimmäinen ja ainoa linoleumi seinille, jolla on hopeatason Cradle to Cradle® -sertifiointi.

iQ One -muovilattiat: kultatason Cradle to Cradle®

iQ One on uuden sukupolven homogeeninen muovilattia, joka ei sisällä PVC:tä. Mallistossa estetiikka, joustavuus ja vahvuus ovat täydellisessä tasapainossa. iQ One koostuu patentoidusta yhdistelmästä termoplastisia polymeereja ilman PVC:tä tai ftalaatteja tarjoten samaa ainutkertaista laatua kuin Tarkettin muutkin iQ-mallistot. Me Tarkettilla olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota ensimmäisenä maailmassa homogeenisia lattioita, joilla on kultatason Cradle to Cradle® -sertifiointi.

Tekstiililattiat: kultatason Cradle to Cradle® -sertifiointi DESSO EcoBaselle

Tarkettin tekstiililattioiden DESSO EcoBase -pohja on valmistettu kokonaan raaka-aineista, joiden turvallisuutta testataan aktiivisesti. Siksi sille on myönnetty kultatason Cradle to Cradle® -sertifiointi ja platinatason Cradle to Cradle® -sertifiointi materiaalien turvallisuuden suhteen. Lattian sisällöstä vähintään 75 prosenttia on kierrätettyä materiaalia (uusiojalostuksesta saatua kalkkia)*, ja se valmistetaan laitoksessa, jossa käytetään ainoastaan uusiutuvia energianlähteitä. Koko pohja voidaan erotella ja kierrättää 100-prosenttisesti Tarkettin prosessissa. AirMaster-mallistossamme EcoBase-pohja on vakiona. Lisäksi kaikki DESSO-tekstiililattiat voi tilata EcoBase-pohjalla.


*EcoBase-pohjalla varustettu tekstiililaatta voi sisältää jopa 89 % kierrätettyä tai uusiutuvaa raaka-ainetta ilman, että se vaikuttaa materiaalin turvallisuuteen tai suorituskykyyn.
 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kierrätys – maapallon luonnonvarojen säästäminen
Muovin, linoleumin ja tekstiililattioiden kierrätys

Tarkettilla ei enää puhuta tuotteiden elinkaaren päättymisestä vaan käytön päättymisestä. Muutamme aiemmin jätteenä pidetyn materiaalin raaka-aineiksi ja uusiksi innovatiivisiksi tuotteiksi.