Pöly ja hiukkaset

Pöly ja hiukkaset

Sisäympäristö

Haluamme, että lattiamme luovat paremman ympäristön tiloihin, joissa ihmiset asuvat, työskentelevät ja oleskelevat. Lattian pitää tuntua miellyttävältä jalan alla ja olla helppo puhdistaa, mutta myös edistää hyvää akustiikkaa sekä turvallista ja terveellistä sisäympäristöä. Koska vietämme noin 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa, sisäympäristön merkitys terveydellemme on suuri. Samaan aikaan rakennuksista kehitetään yhä energiatehokkaampia, tiiviimpiä ja eristykseltään parempia. Tämä vaikuttaa haitallisesti ilmanvaihtoon ja ilmanlaatuun. Näemme myös astman ja allergioiden kaltaisten terveysongelmien lisääntyvän. Siksi Tarkett tekee työtä luodakseen lattiatuotteita, jotka edistävät terveyttä ja parantavat sisäympäristöä.

Sisäympäristö

Hyvällä ilmanlaadulla on väliä. Hyvän ilmanlaadun on muun muassa osoitettu vaikuttavan tuottavuuteen toimistoympäristössä parantamalla ihmisten keskittymistä ja kykyä käsitellä tietoa. Tutkimuksissa on osoitettu, että tuottavuus nousee jopa 5 prosenttia, kun ilmanlaatu paranee*. Me Tarkettilla tiedämme, että lattiat vaikuttavat hengitettävän sisäilman laatuun. 

Hyvällä ilmanlaadulla on väliä.

Tekstiililattiat puhtaamman ilman puolesta

Monet hämmästyvät saadessaan tietää, että tekstiililattiat voivat edistää puhtaampaa sisäilmaa. Tekstiililaattamme on viimeisen 30 vuoden ajan valmistettu pölyämättömästä nailonista. Nykyaikainen tekstiililattia sitoo ja imee itseensä pölyä, joka vapautuu vasta imuroitaessa. Oikeanlainen pölynimuri irrottaa lian tehokkaasti syvältäkin. Koska tekstiililattioidemme VOC-päästöarvot ovat todella pienet, niistä ei vapaudu kemikaaleja.

Monet hämmästyvät saadessaan tietää, että tekstiililattiat voivat edistää puhtaampaa sisäilmaa.

Airmaster® – ilmaa puhdistava tekstiililattia

AirMaster® lanseerattiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Se valmistetaan patentoidusta langasta, joka sitoo pölyä ja hiukkasia tehokkaammin kuin tavalliset tekstiililattiat. AirMaster®-tekstiililattialla varustetun tilan ilmanlaatu on jopa neljä kertaa parempi kuin sellaisen huoneen, jossa on muunlainen tekstiililattia.

*William J. Fisk and Arthur H. Rosenfeld of the Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley in California, US
 

Samasta aiheesta:

Lataa kestävän kehityksen raporttimme

Päästöt | VOC
Päästöt | VOC

Vietämme noin 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäympäristö on tärkeä terveytemme kannalta. VOC (Volatile Organic Compound) on yhteisnimitys kaikille haihtuville orgaanisille yhdist