iD Revolution – valmistettu kierrätetystä ja biopohjaisesta muovista

iD Revolution – valmistettu kierrätetystä ja biopohjaisesta muovista

Kierrätetty ja biopohjainen muovi yhdistyvät uudessa tuotteessa

iD Revolution on uusi muovilattia, joka on valmistettu autojen tuulilaseista saadusta kierrätetystä muovista sekä biopohjaisesta muovista. Lattia ei sisällä ftalaatteja, ja kaikki raaka-aineet ovat tarkkaan valikoituja, jotta tuote olisi hyvä valinta sekä ihmiselle että ympäristölle.

Kierrätettyä ja biopohjaista raaka-ainetta
Kunnat ja rakennuttajat asettavat yhä korkeampia vaatimuksia tuotteiden sisältämille kemiallisille aineille esimerkiksi kouluissa ja sairaaloissa. iD Revolution vastaa näihin vaatimuksiin hyvin. Tarkett on aiemmin onnistunut kehittämään lattioita, jotka sisältävät kierrätettyä materiaalia tai biopohjaisia vaihtoehtoja. Mutta tämä on ensimmäinen kerta kun nämä voidaan yhdistää - aivan uudessa innovatiivisessa tuotteessa, joka on valmistettu kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Tasoittaa tietä muovilattian täydelliselle kiertokululle

Olemme Tarkettilla sitoutuneet sen kysymyksen ratkaisemiseen, että miten yhteiskunta voisi katkaista riippuvuuden fossiilisesta muovista. Nykyään on jo olemassa järjestelmä lattian asennuksessa syntyvän hukkamateriaalin kierrättämiselle, mutta suuret edut saadaan jo asennettujen, vanhojen lattioiden kierrättämisestä.

Tämä uusi lattia on 100 % kierrätyskelpoinen, ja se voidaan asentaa käyttämällä Tackifier-tarraliimaa, joka myös mahdollistaa lattian helpon purkamisen. iD Revolution tasoittaa näin tietä muovilattian täydelliselle kiertokululle.

Sertifioitu Cradle to Cradle -kultatasolle
iD Revolution on ensimmäinen LVT-vinyylilankku, joka on sertifioitu Cradle to Cradle -kultatasolle. Kultataso tarkoittaa erittäin korkeita vaatimuksia kierrätetyn tai uusiutuvan raaka-aineen käytölle, valmistuksen aikaisille päästöille ja resurssien vähäiselle käytölle.

Lattian koostumus
iD Revolution on muovilattia, jonka koostumus on ainutlaatuinen: 24 % kierrätettyä muovia, joka on saatu vanhoista auton tuulilaseista sekä rakennuksista puretuista turvalaseista,  11 % biopohjaista muovia ja  49 % kalkkia eli mineraalia jota on luonnossa runsaasti. Lattia ei sisällä ftalaatteja eikä PVC:tä, vaan sen valmistukseen on käytetty PVB:tä, jota käytetään muun muassa ohuena kalvona ikkunoissa ehkäisemään lasin sirpaloituminen sen rikkoutuessa.

Kestävä valmistus
iD Revolution -lattian valmistus tapahtuu kestävästi ja kontrolloidusti: 99 % valmistuksessa käytetystä vedestä kierrätetään uudelleen, ja 50 % sähköstä on peräisin uusiutuvista energialähteistä ja loput ilmastokompensoidaan. iD Revolution edistää hyvän sisäympäristön syntymistä, sillä sen VOC-päästöt ovat erittäin alhaiset (<10 µ/m³). Kaikki raaka-aineet on arvioitu kolmannen osapuolen toimesta.  

Toiminnallisuus ja design

Vaikka kestävä kehitys on tämän tuotteen fokuksessa, ei toiminnallisuuden tai designin suhteen ole tarvinnut tehdä kompromisseja. iD Revolutionin kulutuskerros on 0,55 mm ja pintakerroksena on kestävä PUR-pintakäsittely TopClean XP™, joten lattialla on samat hyvät ominaisuudet kuin muillakin Tarkettin julkisen tilan LVT-vinyylilankuilla ja -laatoilla.  Se tarkoittaa, että lattia on helppo siivota ja ylläpitää, ja se kestää hyvin kulutusta, naarmuja ja tahroja.  Mallistossa on 12 suosittua puu- ja kivikuosia. Jokaisesta 9 puukuosista on saatavana kolmea eri lankkukokoa ja samoin kaikista 3 kivikuosista on kolme eri laattakokoa. 

Kuvagalleria