Valitse maaValitse maa
Suomi – Lattiat julkisiin tiloihin

Sisätilojen urheilulattiat

Hyvän urheilulattian tunnusmerkit

Hyvä urheilulattia vähentää urheilijan loukkaantumisriskiä, on kulutusta kestävä ja pitkäikäinen. Sen hoito on edullista, mikä on pitkällä tähtäimellä taloudellisuuden kannalta tärkeämpää kuin hankintahinta, sillä urheilulattia on pitkäaikainen sijoitus.

Erityyppiset urheilulattiat

Sisätilojen urheilulattiat jaetaan pistejoustaviin, aluejoustaviin ja yhdistelmäjoustaviin. Jokaisessa ryhmässä on monta vaihtoehtoa ja eri laatuja. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että:

• pistejoustava urheilulattia soveltuu parhaiten ala-asteen koulujen liikuntasaleihin
• aluejoustava urheilulattia sopii parhaiten suuriin liikuntasaleihin ja urheiluhalleihinn, joissa urheilijat ovat painavampia

• yhdistelmäjoustava urheilulattia on sopivin vaihtoehto suuriin liikuntasaleihin ja urheiluhalleihin, joissa sekä lapset että aikuiset harjoittelevat.

EN 14904 - sisätilojen urheilulattianormi

Kaikkien monitoimihalleihin (koulujen liikuntasaleihin ja urheiluhalleihin) asennettavien urheilulattioiden tulee täyttää normin 14904 vaatimukset.

EN-normin 14904 mukaiset urheilulattiat tarjoavat parhaat edellytykset urheilulle ja minimoivat urheiluvammojen riskit. Tärkeimmät ominaisuudet turvallisen urheilusuorituksen kannalta ovat iskunvaimennus, muodonmuutos, kitka sekä pallon ponnahdus.

Lue lisää esitteestä>>>

Dokumentit: tekniset tiedot, asennus, hoito, CE-merkinnät ym.>>>

 

Pistejoustava rakenne tarkoittaa, että lattia joustaa ainoastaan rasituspisteestä. Pistejoustava urheilulattia voi olla esimerkiksi pehmeä muovilattia asennettuna betonin päälle. Tämä urheilulattiatyyppi on paras pienten lasten käyttöön, yli 50 kg painaville se on liian kova ja joustamaton.

Aluejoustavat urheilulattiat
 

Aluejoustava lattia jostaa suurelta alueelta ja voi olla esimerkiksi puu-, muovi- tai linoleumlattia, joka on asennettu jostavan alusrakenteen päälle. Lattia sopii aikuisten urheilualustaksi, alle 50 kiloisten se on liian kova ja joustamaton.  

Yhdistelmäjoustava urheilulattia koostuu aluejoustavasta alusrakenteesta ja sen päälle asennetusta pistejoustavasta päällysteestä. Se on paras vaihtoehto urheiluhalleihin, joita käyttävät kaikenikäiset ja -painoiset urheilijat. Pintajoustava materiaali on sopiva kevyille henkilöille ja aluejoustava alusrakenne takaa hyvät ominaisuudet painavammille henkilöille. 

 

Kuhunkin lajiin sopivat laadukkaat erityisratkaisut.

 

Siirrettävä urheilulattia on hyvä vaihtoehto kun tarvitaan tilapäinen ratkaisu esimerkiksi jäähalliin. 

Tolpparengas ja kansi
 

Tarkettin puu-urheilulattiaan:
Metallirengas, jonka kannen pintamateriaali on tamme, pyökki tai vaahtera. Kaksi kokoa:
sisähalkaisija Ø 90 mm tai 170 mm
 

Lumaflex-rakenteeseen:
Kannen täyte tehdään asennuksen yhteydessä samasta materiaalista kuin itse lattia. Kaksi kokoa:
sisähalkaisija Ø 90 mm tai 180 mm